OR groupin tehtaanmyymälä tuli jäädäkseen

Kotipuutarhurit ovat ottaneet omakseen kuljetuslavojen kaulukset, joita voi hyödyntää kasvispenkkien rakentamisessa.

OR groupin tehtaanmyymälä löysi oman asiakaskuntansa heti avausvuonna. Rakentajien ja mökkiläisten ohella myymälän valikoiman ottivat hieman yllättäen omakseen myös viherpeukalot.
Yhdeksi kuumaksi hittituotteeksi nousivat nimittäin kuljetuslavojen kaulukset. Parvekeviljelyn yleistyttyä niiden käyttö on laajentunut myös puutarhoihin, joissa niitä käytetään yrtti- ja kukkapenkkien reunuksina.
Kaulus on hyvä ratkaisu niille kotipuutarhureille, jotka haluavat saada kasvipenkit pystyyn nopeasti. Kaulus pystyyn, mullat sisään ja yrtit multaan kasvamaan.
–Kaulusten kysyntä hieman jopa yllätti meidät. Niitä myytiin sekä käytettyinä että uusina. Viime syksynä valikoimamme laajeni SWM Woodin lämpökäsitellyillä puutuotteilla, joten tulevana keväänä teemme kauluksia myös lämpökäsitellystä puusta ja tarvittaessa jopa mittatilaustyönä, osastopäällikkö Eerik Siiriäinen kertoo.
–Lämpökäsitellystä puusta tehty kaulus on toki hieman raakapuuta kalliimpi, mutta se kestää käyttöä kauemmin ja on myrkytön. Raakapuinenkin kaulus kestää puutarhakäyttöä useamman vuoden, jos käyttää sen sisällä kasvatusallasta eikä jätä talveksi sään armoille, Siiriänen neuvoo.
Puutarhaharrastajia ajatellen tehtaanmyymälän toinen tulevan kevään uutuus on kasvimaiden kuorikatteeksi soveltuva kuorike.
–Sitä tulee meille peräkärrymyyntiin konsernimme Mäntyharjussa toimivalta sahalta, ja asiakkaat voivat lapioida sitä pihalle tuodusta kasasta joko suoraan ajoneuvoonsa tai säkkeihin ja levitellä kasvimailleen, Siiräinen kertoo.

Lattiatarvikkeet
kysytyimpiä tuotteita

Vaikka OR groupin tehtaanmyymälän valikoimiin on otettu myös muiden yritysten tuotteita, on pääpaino silti edelleen konsernin omien tehtaiden lopputuotteissa ja raaka-aineissa.
–Myymme poistoerinä parkettia, liimalevyä, vanerilaatikoita. Jonkin verran myynnissä on myös sahatavaraa. Sitä valikoimaa on tarkoitus hieman myös laajentaa. Selkeä päätuotteemme on parketti ja kesäkuukausina sen rinnalle nousee lattialauta.
–Rakentajien keskuudessa ovat olleet kysyttyä tavaraa myös parketin valmistuksesta syystä tai toisesta raakatut jalopuut. Tarjolla on sellaisia puulajeja, joita täällä Mikkelissä on harvemmin saatavilla, muun muassa tammea, saarnea, merbauta ja pähkinää, Siiriäinen luettelee.
Siiriäisen mukaan ajatus tehtaanmyymälästä virisikin juuri siitä, että tehtaiden nurkkiin jää niin pieniä eriä raaka-aineita, ettei niitä pystytä hyödyntämään enää teollisesti.
–Vaikka päämarkkina-alueemme on Mikkelin seutu, on se loma-asukkaiden ansiosta koko ajan laajentunut. Tarvittaessa pystymme myös toimittamaan tuotteet kauempana asuville asiakkaille ja koska myymme oman konsernimme tuotteita, pystymme myös konsultoimaan asiakkaita ja suunnittelemaan heidän tarpeisiinsa soveltuvat ratkaisut, Eerik Siiriäinen kertoo.

Kari Liikanen