31.03.

Naisvuoritalo avannee ovensa jälleen syksyllä

Aki Hänninen kertoo kuulostelevansa aluksi eri toimijoiden esittämiä ideoita ja rakentelevansa todennäköisesti Töpärinä jatkavan Naisvuoritalon toiminnan niiden pohjalta.

Mikkeliläistä musiikki- ja kulttuuriväkeä ilahduttanee tieto, että perinteikkään Naisvuoritalon ovet avautunevat uudelleen jo tulevana syksynä.
Hiljattain Mikkelin Työväentalo Oy:ltä kiinteistön ostanut mikkeliläisyrittäjä Aki Hänninen lupailee lisäksi, että vaikka talon nimi vaihtuu, jatkuu toiminta pitkälti entisillä linjoilla.
–Naisvuoritalo vaihtuu todennäköisesti jatkossa Töpäriksi tai Työväentaloksi.
–Lukuisat kulttuuritoimijat ovat jo ottaneet yhteyttä. Kuulostelen nyt aluksi millaisia ideoita heillä on. Tulevan toiminnan suhteen ei mitään ole vielä lyöty lukkoon, mutta uskoisin, että ainakin livemusiikki-illat jatkuvat ja myös erilaiset teatteri-esitykset olisivat tervetulleita, Aki Hänninen kertoo.
Hänninen suunnittelee, että tapahtumien järjestäminen olisi ulkopuolisen tahon vastuulla ja ravintolatoimintaa pyörittäisi Hännisen omistama AH Ravintolat Oy, jolla on entuudestaan ravintolatoimintaa jo Mäntyharjussa.

Historia ja
sijainti kiinnostivat

Hänninen kertoo kiinnostuneensa Naisvuoritalon ostamisesta heti kuultuaan sen olevan myynnissä.
–Minua kiinnostivat sekä talon sijainti että historia. Tämä sijaitsee vain parin minuutin kävelymatkan päässä torista ja se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet tulevalle toiminnalle, Hänninen toteaa.
Mikkelin Työväentalo Oy:n toimitusjohtaja Leena Penttinen ja Mikkelin Työväenyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kari Ojala ovat molemmat tyytyväisiä, että vanhalle ja perinteikkäälle talolle löytyi sen historiaa kunnioittava omistaja.
-Kun talon tiloihin ei SPL Servicen lopetettua löytynyt vuokralaista kallistuimme myynnin kannalle, koska sen enempää Mikkelin Työväentalo Oy:llä kuin Mikkelin Työväenyhdistykselläkään ei ole riittävästi resursseja pyörittää talon toimintaa, Ojala toteaa.
-Nyt talon historiaa pystytään siirtämään tulevilla sukupolville, Penttinen jatkaa.
Penttisen mukaan talokauppa tietää loppua Mikkelin Työväentalo Oy:lle.
-Toiminta ajetaan alas, koska nyt yhtiölle ei ole enää toimintaedellytyksiä, hän toteaa.

Saunaosasto
käyttöön jo kesäksi

Hänninen aikoo remontoida taloa pikkuhiljaa nykypäivän vaatimuksia vastaavaan kuntoon. Tämän vuoden aikana kartoitetaan toimet, joilla turvataan yli satavuotiaan rakennuksen rakenteet ja suuremmat remontit on tarkoitus toteuttaa ensi vuoden aikana.
–Aluksi käydään käsiksi saunatiloihin, jotka uusiutuvat täysin. Niitä on tarkoitus päästä vuokraamaan ja tulevan kesän aikana. Sisätiloissa tehdään sen sijaan kesän kuluessa vain kaikkein välttämättömimmät kunnostukset.
–Talon ulkoasu on suojeltu, mutta sitäkin kunnostetaan sen verran, mikä on lain puitteissa mahdollista, Aki Hänninen kertoo.

Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.