Maalismarkkinat ensi viikolla

Maalismarkkinat tuovat torille ja sen lähiympäristöön vilskettä ensi viikolla.

Mikkelin kansalaisopisto, Mikke ry ja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö järjestävät maalismarkkinoilla halonhakkuutempauksen.
Viime keväänä kansalaisopiston järjestämä ensimmäinen tempaus sai heti niin vankan suosion, ettei polttopuiden tekijöistä ollut Päämajatalon pihalla pulaa missään vaiheessa.
Tempaus käynnistyy torilla keskiviikkona kello 10.30 ja avaustapahtuman päätyttyä voi kuka hyvänsä käydä tekemässä diakoniatyön hyväksi polttopuita omaan tahtiinsa, omilla välineillään ja omalla vastuullaan niin kauan kuin kaupungin metsätoimen paikalle rahtaamia puita riittää. Talkoisiin voi tulla mukaan ilman ennakkoilmoittautumista.
Pilkkeet lahjoitetaan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyön kautta niitä tarvitseville ja mikäli puita jää yli, myydään loput Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.
Autolla ydinkeskustassa liikkuvien kannattaa ajoreittejä suunnitellessaan huomioida ensi viikolla järjestettävät maalismarkkinat. Maaherrankadun Raatihuoneenkadun ja Savilahdenkadun välinen osuus suljetaan tiistaina jo aamuyhdeksästä lähtien ajoneuvoliikenteeltä ja se avautuu uudelleen liikenteelle torstaina kello 20.
Lippusiimoin merkitty markkina-alue on suljettu iltaisin ja öisin myös jalankulkijoilta.
Torin sivulla olevat turistibussipysäkit siirtyvät entiseen tapaan markkinoiden ajaksi Mannerheimintielle matkakeskuksen kohdalla oleville tilausliikenteen pysäkeille.
Keskiviikkona ja torstaina aamuseitsemältä alkaville markkinoille on tulossa jälleen runsaasti kauppiaita, sillä lähes kaikki myyntipaikat on varattu jo etukäteen.
Puolueille on varattu omat paikat Maaherrankadulla Stellan ja Akselin kauppakeskusten väliin sekä kävelykadulla Akselin eteen.
Vaikka kävelykatuna toimiva Hallituskatu on valjastettu torin kohdata markkinamyyjien käyttöön, voi kevytliikenne käyttää sitä normaaliin tapaan.
Marskin aukiota parkkipaikkanaan käyttävien kannattaa myös huomioida, että noin puolet parkkipaikoista on markkinoiden ajan luvan saaneiden markkinakauppiaiden käytössä. Pysäköintirajoitus astuu voimaan maanantaina kello 17 ja muut ajoneuvot on siirrettävä alueelta siihen mennessä. Puomit poistetaan torstaina kello 20.

Kari Liikanen