Kunnon Mikkeli kokoaa hyvinvointialan yritykset Mikkeliin

Viime syksynä Bikini Fitnessin maailmanmestaruuden Budapestissä voittanut Sofia Ruusila-Nousiainen on yksi Kunnon Mikkeli -tapahtuman luennoitsijavieraista.

Kuluvan kuun 19. päivänä Kuntokeskus Ote ja Emwell järjestävät yhteistyössä Esedun juhlasalissa hyvinvointialaa monelta eri kantilta esittelevän Kunnon Mikkeli -tapahtuman. Tapahtuman pääteemoja ovat hyvinvointi, terveys, liikunta ja kauneus.
Kuusituntisen tapahtuman aikana on yleisölle tarjolla noin 50 näytteilleasettajan pystyttämien osastojen ohella hyvinvointia valottavia luentoja. Tapahtuman päätähtinä luennoivat Niko Nousiainen ja Sofia Ruusila-Nousiainen.
Viime syksynä Bikini Fitnessin maailmanmestaruuden Budapestissä voittanut Sofia Ruusila-Nousiainen valottaa muun muassa sitä, mitä kaikkea hänen tavoitteellinen harjoittelunsa pitää sisällään.
Hallitseva Mikkelin Neito Mira Pesonen opastaa puolestaan, miten lenkkeilijän tulisi valmistautua pikkuhiljaa kinoksista vapautuvia lenkkipolkuja varten. Tapahtuman juontaa Hanna Hahl ja tapahtuman musiikillisesta puolesta vastaa mikkeliläinen Midnight Signs.
Kymmeneltä alkavaan kuusituntiseen tapahtumaan sisältää myös muotinäytös ja lapsiperheitä varten on varattu lapsiparkki.

Tapahtuma saa jatkoa
ensi keväänä

Järjestäjät asettivat kunnianhimoiseksi tavoitteekseen rakentaa maakunnan suurimman hyvinvointialan tapahtuman ja sellainen Kunnon Mikkelistä myös tuli. Tarkoitus on tehdä tapahtumasta myös vuosittainen kevättalven hyvinvointitapahtuma ja ainakin ensi vuodeksi on tapahtumapäivä lyöty jo lukkoon.
–Koska tapahtuman tavoitteena on tuoda esille paikallisuutta, tulee suurin osa näytteilleasettajistakin Etelä-Savon alueelta, mutta on siellä seassa myös muutamia valtakunnallisenkin tason edustajia, kertoo Hanna Kaske, yksi tapahtuman dynamoista.
–Tapahtumassa nostetaan esiin paikallista osaamista, sillä Mikkelistä löytyy monenlaista hyvinvointiala osaamista, kun sitä vain osaa etsiä, jatkaa Emmi Ehrnrooth, toinen tapahtuman pääjärjestäjistä.
Naiset myöntävät, että tapahtuman järjestämisestä tuli hieman ennakoitua suurempi urakka, mutta siitä huolimatta ei kertaakaan ole tullut sellainen tunne, että töitä olisi liikaa.
–Olemme onnistuneet kokoamaan järjestelyjen taakse hyvän tiimin, jonka kanssa on helppo työskennellä. Lisäksi järjestelyihin liittyvää työtä helpotti merkittävästi se, että molemmilla oli hyvinvointialan yrittäjinä valmiina hyvät kontaktiverkostot, Ehrnrooth kertoo.
Syyskauden polkaisee aikanaan vauhtiin mikkeliläisten liikuntakeskusten yhteisvoimin järjestämä Kunnon Puisto -tapahtuma. Se järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran ja jatkoa on luvassa loppukesällä.

Kari Liikanen