30.03.

Anttolan yhtenäiskoulussa ei ollut pulaa yritysideoista

Vilma Kotro ja Henna Kerkelä osoittivat yhtenäiskoulun koulun pihalla Lillin ja Vilin kanssa messuvieraille, että vuohetkin hallitsevat agilityn.

Anttolan yhtenäiskoulun oppilaiden kouluvuosi huipentui tietyssä mielessä viime viikon tiistaina koululla järjestettyihin yrittäjyysmessuihin.
Oppilaat olivat paiskoneet syksystä lähtien innokkaasti töitä yritysideoidensa kanssa ja yrittäjyysmessuilla he pääsivät esittelemään työnsä tuloksia sekä paikalla vierailleelle yleisölle että Esedun opiskelijoista kootulle arviointiraadille.
Vallitseva toimiala olivat erilaisia hyvinvointipalveluja tuottavat yritykset, mutta mukaan mahtui myös kahvilapalveluja, lyhytelokuvia tekevä ja vuohiagilitynäytöksiä tarjoava yritys.
Pienten ja intoa puhkuvien yrittäjien mentorina toiminut Juho Kokkonen kehuu oppilaiden intoa.
–Kaikki esille olevat yritykset ovat lähteneet liikkeelle oppilaiden omista ideoista ja ne ovat kaikki yritysideoina täysin realistisia, Kokkonen kertoo.
–Alkuun vähän epäilimme, että millainenhan vilske täällä mahtaa messupäivänä olla. Jo sekin, kuinka rauhallisesti tämä päivä on loppujen lopuksi sujunut, osoittaa omalta osaltaan, kuinka tosissaan oppilaat tässä jutussa ovat mukana, rehtori Susanna Savander kiittelee.
–Halusimme oppilaiden töille arvioijan koulun ulkopuolelta. Esedu on koululle vahva yhteistyökumppani, joten oli luontevaa pyytää sieltä opiskelijoita arvioimaan oppilaiden töitä, Savander jatkaa.
Raatilaisten mielestä esillä oli monta toimivaa hyvää yritysideaa ja parhaiden poimiminen niiden joukosta oli vaikeaa. Opiskelijat rankkasivat valintakriteeriensä pohjalta kuitenkin parhaiksi neljäsluokkalaisten yrityksen Muutos hetkessä- nix nax kuontalo paremmax ja yhdeksäsluokkalaisten yrityksen Reläxcafe.
Kuten nimestäkin jo voi päätellä, Muutos hetkessä- nix nax kuontalo paremmax tarjosi asiakkailleen kampaamopalveluja sekä muotikuvauksia.

Nohevimmilla on
jo toimiva yritys

Kaikkein pisimmälle olivat oman yritysideansa kanssa kuitenkin ehtineet Henna Kerkelä ja Vilma Kotro. Vuohiaglilitynäytöksiä tiistaina yleisölle esitelleet neitoset ovat perustaneet yrityksen, hankkineet sille jo oman toiminimen sekä nettisivut ja tarjoavat nykyisin palveluja Vilkkaat Sorkat -nimellä. Hennan ja Vilman ohella toiminimi työllistää vuohikaverukset Lillin ja Vilin.
–Vaikka vuohet ovat jääräpäisiä, ovat ne myös fiksuja ja oppivat kyllä monenlaisia temppuja, kunhan kouluttajalla on vaan taskussa riittävästi herkkuja, Henna Kerkelä kuvailee vuohien kouluttamista.

Kari Liikanen

Kommentit

  1. Nimetön 31/03/2016 07:18

    Huippua! Loistavaa! Näin ne ideat ja toiminta lähtevät jalostumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.