29.02.

Tänä keväänä saa takki säväyttää

Bloggari Kia Tolppasen mukaan tämän vuoden kevättakkimuodissa näkyvät vaalean sävyt, mutta räväkkyyttäkin löytyy. (Kuva: Kia Tolppanen)  

Kia Karin -blogia Anna-lehden nettisivulla kirjoittava Kia Tolppanen paljastaa millaiseen takkiin kannattaa tänä keväänä sonnustautua.
–Pidän itse keväästä kovasti. Valon määrän lisääntyminen, luonnon herääminen ja lupaus koittavasta kesästä tuovat itselleni energiaa, Tolppanen paljastaa.
Kevään saapuessa saakin paksumman takin piilottaa kaapin pohjalle ja tuoda keväisemmät yksilöt takaisin päivänvaloon.
–Itse suosin enimmäkseen klassikoita, joita voi käyttää vuodesta toiseen. Esimerkiksi vaalea trenssi sopii keväiseen pukeutumiseen. Kevään yksi ehdoton kohokohta tosin on, kun pääsee ottamaan nahkatakin käyttöön. Nahkainen musta bikertakki on ollut suosikkini jo vuosia, Tolppanen kertoo.

Vaalea ja kevyt
värimaailma

Tolppasen oma tyyli on vuosien varrella kehittynyt pelkistetymmäksi. Hän suosii vaaleampaa ja keveämpää värimaailmaa. Yksinkertaisempia takkeja on helppo piristää somisteilla, kuten kauniilla huiveilla. Tänä keväänä takilla saa kuitenkin myös tehdä vaikutuksen.
–Kevätmuodissa näkyy paljon bombereita, sekä statementtakkeja, joissa on vangitseva kuosi. Trenssien ja nahkatakkien lisäksi myös farkkutakki sopii kevääseen, muistuttaa Tolppanen.
Räväkkä ja säväyttävä kevättakki voi Tolppasen mukaan riittää pelkästäänkin.
–Värikkäät takit ovat jo itsessään niin näyttäviä, että muita asusteita ei niiden kanssa juuri tarvitse. Bomberin kanssa saa katu-uskottavan tyylin esimerkiksi tennareilla tai maihareilla ja rohkea yhdistää sen uudestaan muotiin tulleeseen kaulapantaan, hän ohjeistaa.

Pastellivärit
sopivat kevääseen

Valon lisääntyessä myös takkien sävyt vaalenevat.
–Vaaleampia sävyjä ja pastellivärejä tulee jälleen enemmän kevään myötä. Vaaleat takit ovat mielestäni erityisesti kevään juttu ja väriloistoa näkyy taas kuvioiduissa takeissa. Myös bomber voi olla kuvioitu näyttävästi tai sen voi hankkia keväisessä sävyssä, Tolppanen kertoo.
Tolppanen muistuttaa, että takkia valitessa kannattaa kuitenkin etsiä takki, joka sopii omaan persoonaan ja tyyliin.
–Omasta mielestäni paras takki on simppeli ja monikäyttöinen. Kauniilla takilla ja huivilla saa yksinkertaisestakin asusta helposti skarpin. Puolestaan kuvioitu bikertakki houkuttaa, sillä pelkästään sekin luo helposti muuten yksivärisestä asusta mielenkiintoisen.

Heta Mattila

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.