17.02.

Kevään hääpuvuissa nähdään pitsiä

Suomen Häämessuilla Jyväskylässä oli nähtävillä tämän vuoden hääpukutrendit. Puvuissa oli pitsiä ja leveää helmaa. (Teresa Sjönberg)

Tämän vuoden häätrendi on vahvasti art deco. 1920-luvun tyylisiä häitä on vilahdellut muotikuvissa, ja häissä on nyt glamouria maalaishäiden vastapainoksi. Elegantit ja hienostuneet häät samppanjalasipyramideineen ja strutsinsulkineen näkyvät myös hääpukumuodissa. Nyt joka puvussa on pitsiä, pitsiä ja pitsiä.
Trendikkäin kesän hääpuku on iltapukumainen, hyvin koko vartaloa myötäilevä olkaimellinen pitsihääpuku, jonka avointa selkäosaa koristaa strassiketjut, pitsisomisteet tai napitus. Pitsihääpukujen helmat lähtevät kapenemaan trumpettimaisesti ja ne laskeutuvat kauniisti alas pitsiputouksen lailla. Nämä ihanan elegantit ja koristeelliset puvut vaativat kantajaltaan paljon.
Toisena silmiinpistävänä trendinä ovat leveähelmaiset prinsessapuvut. Puvun yläosa on yleensä vartalonmyötäinen ja siinä on sydämenmallinen olkaimeton sweetheart-kaula-aukko.
Hääpuvun hameosa on tylleineen valtava. Pukujen helmat näyttävät keveiltä ja kuin leijuvan ilmassa tyllien varassa. Nämä Tuhkimon balettitanssiaisista kaapatut puvut ovat saaneet somisteeksi pitsiä. Tämä malli sopii hyvin eri vartalotyypeille ja se on varmasti monen tytön ehdoton suosikki.
Yksinkertaisemman puvun kanssa voi käyttää strassein ja kristallein koristeltua irtovyötä. Koruvyöt ovat edelleen hääbuumin teemana ja niitä pääsee ihailemaan usein morsianten Facebook-ryhmissä. Tämän kesän morsiamilla alkaa olla kiire jo sovittamaan, sillä pukujen toimitukset voivat kestää kuukausia.

Teresa Sjönberg

Teresa Sjönberg kirjoittaa Belle Époque Wedding Diary -hääblogia ja seuraa häätrendejä päivittäin. Blogin aiheet kimpoilevat kotoilun maailmassa antaen tee-se-itse-vinkkejä tuleville morsiamille. Blogi löytyy osoitteesta: http://belleepoquewedding.blogspot.fi.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.