Kaihulla kahinoidaan tulevana keskiviikkona

Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä -hankkeen projektipäällikkö Hannu Korhonen ja Mikkelin Ladun puheenjohtaja Seppo Tiihonen ja lumiukko kutsuvat kaupunkilaiset Kaihun kahinoihin.

Kaihun ja Mikkelipuiston alueella järjestetään ensi keskiviikkona talvitapahtuma, jossa on tarjolla toimintaa kaikenikäisille kaupunkilaisille. Tapahtuma sisältää monia talvisia harrastuksia ja leikkejä ja se päättyy soihtuluisteluun, mikäli jääolot suinkin sallivat.
–Kaihun alue on jäänyt liian vähälle käytölle, vaikka se tarjoaa yhdessä Mikkelipuiston kanssa upeat puitteet monenlaiseen toimintaan. Tällä erähenkisellä tapahtumalla pyrimme herättelemään kaupunkilaiset huomaamaan kuinka hienoja paikkoja heille on tarjolla. Ja kaiken lisäksi miltei keskellä kaupunkia, Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä -hankkeen projektipäällikkö Hannu Korhonen kertoo.
Kaupunkilaiset ovat alkaneet kuluneen talven aikana löytää Kaihun kodan pitkälti Mikkelin Ladun Kaihunlahdelle tekemän luisteluradan ansiosta.
–Muutamassa viikossa on kodalla käynyt enemmän ihmisiä kuin muutamana edellisenä vuotena yhteensä, Mikkelin Ladun puheenjohtaja Seppo Tiihonen arvioi.
Puolilta päivin alkavissa ja iltaan saakka kestävissä Kaihun Talvikahinoissa osallistujille tarjoutuu mahdollisuus piipahtaa myös iglussa tai lumeen kaivetussa kammissa. Iglun rakentamiseen voi perehtyä Kaihulla tulevana lauantaina. Tuolloin talkooporukka rakentaa niitä kymmenestä lähtien. Iglutalkoisiin osallistuvat myös partiolaiset.
Tapahtuman järjestelyihin osallistuvat myös Mikkelin Latu, Mikkelipuisto, seurakunta ja Puolustusvoimien Etelä-Savon aluetoimisto ja joukko Paukkulan opiskelijoita.
–Aluetoimiston väki tuo paikalle armeijan suksia, joita ihmiset voivat kokeilla. Lisäksi se pystyttää puolijoukkueteltan, jossa on mahdollisuus piipahtaa lämmittelemässä ja kiehauttamassa trangialla vaikka kuumat mehut. Kodalle varataan muutama trangia sitä varten, Korhonen informoi.

Kari Liikanen