Jäätapahtuma huipentuu huomisiltana Kirkkopuistossa

Feodor Markov ja Egor Sleptocov olivat tänään kirkkopuistossa täydessä työn touhussa leudohkosta säästä huolimatta. (Kuvat: Tommi Lempinen)

Jakutian jäänveistäjät Feodor Markov ja Egor Sleptocov aloittivat tänään Kirkkopuistossa jääveistosten teon. Molemmat veistävät kolme jääveistosta, joiden teemoina ovat: jakutialainen taide sekä suomalainen ja eurooppalainen taide. Seitsemännen veistoksen tulee veistämään Pieksämäeltä jäänveistäjä Höylä.
Kosketusnäyttö on kohonnut kahden ja puolen metrin korkeuteen. Sen on tarkoitus valmistua lauantaina kello 19 järjestettävään päätapahtumaan.
–Tunnelma on tapahtumapaikalla loistava. Mikkeli on nyt kuudes kaupunki, jossa olemme kiertäneet veistäjien kanssa. Täytyy todeta, että tapahtumapaikka on oivallinen, keskellä kaupunkia ja lähellä kaupunkilaisia, kertoo jäänveisto manageri Veijo Rahikainen.
–Huomisiltana kello 19 Kirkkopuisto tulee olemaan täydessä jäätaideloistossaan, Rahikainen lupaa.
Lapset ja talkoolaiset ovat rakentaneet 515:sta maito- ja mehupurkista pientä jäälinnaa.
–Tapahtuma huipentuu huomisiltana. Paikalle saapuu Latviasta viisihenkinen The Radiators, jossa soittaa rumpalin lisäksi neljä puhallinsoittajaa. Luvassa on menevää musiikkia. Toivottavasti mahdollisimman moni kaupunkilainen pääsee saapumaan paikalle, Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij toivoo.
–Kaupunki sykkii lauantaina elämää. Vaakuna-Rallin startti tapahtuu torilta kello 10, ringetteä voi kokeilla torin luistelukentällä kello yhdentoista ja kolmentoista välisenä aikana, rallin maaliintulo alkaa torilla kello 18.20 ja kello 19 alkaa jäätapahtuma Kirkkopuistossa.
Kuvia voit halutessasi klikata suuremmaksi.

veisto2

veisto3