Bubbles ponnahti puolessa vuodessa Fintoton ykköspaikaksi

Antti Peltola kertoo hieman yllättyneensä, että Bubbles pystyi puolessa vuodessa ohittamaan pelimyynnillään suurkaupungeissa toimivat Fintoton myyntipisteet.

Kuinkahan moni mahtanee tietää, että viini- ja peliravintola Bubbles sekä kahvila-kioski Marski valtasivat viime vuonna Fintoton pelimyynnissä kärkitilat. Bubblesin nousu kärkipaikalle oli kovan luokan suoritus, avasihan ravintola ovensa vasta heinäkuussa St. Michel -ravien aikoihin.
–Meillä oli vahva asiakaspohja valmiina jo avausvaiheessa, mutta olihan se silti kieltämättä yllätys, että nousu ykköspaikalle tapahtui näin nopeasti, Bubblesin omistaja Antti Peltola myhäilee.
Romon Timon kanssa olemme tuttuja, ja aikaisemmin kävin hänen kioskillaan silloin tällöin pelailemassakin, Peltola jatkaa.
Se, että kaksi mikkeliläistä pelipistettä on pystynyt ohittamaan pelimyynnissä suurten kaupunkien pelipisteet, muun muassa vuosikausia ykköspaikalla keikkuneen tamperelaisen Players Housen, osoittaa, että Mikkelissä on osattu tehdä asioita oikein.
Peltola arvioi tosin, että pienen kaupungin pelipisteiden kaksoisvoitto viestii myös sitä, että yhä suurempi joukko pelaa netissä.
–Meilläkin käy silloin tällöin asiakkaita, jotka kaivavat läppärinsä esille ja pelaavat oman pelitilinsä kautta. Emme katso sitä suinkaan pahalla, koska sekin kartuttaa raviurheilulle jaettavaa yhteistä hyvää, Peltola toteaa.
Yksi syy menestykseen piilee myös siinä, että Peltola ja Romo ovat henkeen ja vereen myös ravimiehiä. Mikkelin ravirata pystyikin heidän pelipisteidensä myynnin ansiosta korottamaan palkintojaan tälle vuodelle, kun monilla muilla raviradoilla on palkintoja jouduttu leikkaamaan.

Uusi asiakaskunta heijastuu
raviradankin talouteen

Siihen, että etenkin Bubblesin tulo pelimarkkinoille näkyy raviradan taloudessa, löytyy selkeä syy. Peltola ei tuonut ravintolaansa kilpailemaan pelkästään mikkeliläisasiakkaista.
–Emme kosiskele muiden pelipisteiden asiakkaita, koska silloin sama kakku jakautuisi vain uudella tavalla. Houkuttelemme uusia ihmisiä raviurheilun ja pelaamisen pariin. Järjestämme kevään aikana pelikouluja uusille asiakasryhmille, muun muassa opiskelijoille, Peltola kertoo.
Pelikouluissa opastetaan vasta-alkajia helpoimpien ravipelien saloihin. Niillä voittaa vähemmän, mutta todennäköisesti useammin. Peltola sanoo toki ymmärtävänsä senkin, että peliyhtiö itse haluaa markkinoida vaikeita pelejä. Se saa niistä paremman katteen.
–Suurissa ravitapahtumissa yleisön joukossa kiertelee totomyyjiä kauppaamassa osuuksia vaikeisiin peleihin, mutta aivan hyvin he voisivat kaupata siinä samalla myös helpompia pelejä.
–Raveihin tullaan hakemaan elämyksiä ja sama pätee myös pelaamiseen. Siinäkin pitää päästä kokemaan onnistumisia, Peltola muistuttaa.

Reilut 194 000 euroa tarttui Bubblesin kimppajärjestelmään sisältyneeseen 15 sentin yhdistelmään.

Pelikimpat harjasivat puoli
miljoonaa reilussa viikossa

Yksi Bubblesin markkinavalteista ovat olleet kimppapelit. Viimeisen parin viikon aikana pelipisteen kimppapeleillä on haravoitu jo yli puolen miljoonan tili. Suurin yli 200 000 euron voitto kilahti kassaan viime lauantaina Lappeen T76-kierrokselta ja heti seuraavana kilahti kassaan yli 140 000 euron voitto Ruotsin raveista. Viikkoa aiemmin kimppalaisten pelikassa turposi niin ikään Ruotsista haravoidulla lähes 180 000 euron voitolla.
–Pienellä tuurilla olisi molemmissa ollut mahdollisuus ottaa isommatkin voitot, Peltola kertoo.
Pelikoulujen ohella Bubbles järjestää kevään aikana myös viineihin liittyviä teemailtoja, joissa asiakkaat pääsevät tutustumaan erilaisiin viineihin ja syventämään samalla viinitietouttaan.

Kari Liikanen

1. Ossi Valpio 25/02/2016 20:07

Kävin jokunen viikko sitten tutustumassa Bubblesiin perjantai-iltapäivänä, sai toivoa tv:n sm-hiihtojen kanavalle, palvelu pelasi hyvin, tapakset maistuvia, Antti vaan sattui olemaan palkintomatkalla Pariisissa. Loistava sijainti torin laidassa, kyllä uskon menestykseen