25.01.

Saara Aallolla on mielenkiintoinen kevät

Saara Aalto esittää lauantaisessa konsertissaan myös No Fear -sväelmän, jolla hän osallistuu reilun viikon kuluttua käytävään UMK-semifinaaliin. (Kuva: VillePaul Paasimaa)

Lauantai-iltana tuomiokirkossa Teemu Roivaisen kanssa konsertoivalla Saara Aallolla on edessään mielenkiintoinen kevät. Reilun viikon kuluttua hän on tuomikirkossakin kuultavalla sävelmällä No Fear mukana Uuden Musiikin Kilpailun semifinaalissa.
–UMK on hieno mahdollisuus viedä uraa eteenpäin. Vaikkei tulisi voittoakaan, olen päässyt joka tapauksessa luomaan jollakin tavalla itseäni uudelleen. Kisassa nähdään millainen olen artistina nyt, Saara Aalto toteaa.
–Toki tähtäin on Euroviisuissa, olivathan ne lapsuuteni suuria unelmia. Nyt koen olevani myös valmis siihen kilpailuun.
Euroviisukarsinnoissa Saara oli mukana ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja tunnustaa olevansa nyt tyytyväinen, että tuolloin edustajaksi valittiin Paradise Oskar.
–Niin nuorena en olisi saanut Euroviisuista kaikkea irti. Nyt tiedän kuka olen ja mitä haluan. Vuosien keikkailu niin Suomessa kuin Kiinassakin on antanut lisää kokemusta ja itsevarmuutta, mikä varmasti näkyisi Euroviisulavalla, Saara Aalto toteaa.

Kiina-projekti on
edelleen tulilla

Vaikka tähtäin on tällä hetkellä UMK:ssa, ei Saaran kansainvälinen ura ole yksittäisen kisan ja sen tuoman mahdollisen menestyksen varassa. Hän on saanut jonkin verran jalansijaa Kiinassa. Saara esiintyi Kiinassa Jose Carrerasin kanssa ja teki vuonna 2013 kiinankielisen Ai De Zhu Fu -levynkin. Kiina-projekti on edelleen tulilla ja sen eteen hän tekee töitä jatkuvasti.
–Odottelen sillä suunnalla seuraavaa siirtoa. Opiskelen ja pidän yllä kiinan kieltä. Suomessakin pääsen usein esiintymään kiinan kielellä, koska eri firmat pyytävät minua esiintymään kiinalaisille vierailleen.
–Kiina on kuitenkin iso maa, ja asiat muuttuvat siellä nopeasti. Sinne on vaikea tehdä pitkän aikajänteen suunnitelmia. Kuuntelen paljon kiinalaista ja japanilaista musiikkia ja ammennan niistä inspiraatiota oman musiikkini tekemiseen, sillä Japanikin on yksi unelmistani. Ehkä sekin vielä joskus toteutuu. On vain pidettävä mieli avoinna ja katsottava, minne virta vie, Saara Aalto pohdiskelee.

Eeppinen rakkaus
näkyy kaikessa tekemisessä

Julkisuuteen ponnahdettuaan eeppisen rakkauspopin puolesta liputtanut Saara Aalto kertoo tämän genren näkyvän edelleen kaikessa tekemisessään.
–Laulut, joissa lauletaan suurella tunteella ja rakkauden eri puolista, edustavat mielestäni tätä genreä, ja juuri sellaista musiikkia ohjelmistooni on valikoitunut. Kappaleissa täytyy olla kaunis melodia ja koskettavat sanat, artisti hehkuttaa.
Saara Aalto poikkeaa muista kotimaisista kevyen musiikin artisteista myös siinä, että häntä ei nähdä kesäisillä tanssilavoilla tai tanssiravintoloissa.
–Konsertoin sinfoniaorkestereiden, bigbandien ja soittokuntien solistina. Orkestereiden kanssa työskentely on todella mahtavaa, koska ohjelmisto sisältää maailman hienoimpia kappaleita, musikaalilauluja ja omaa musiikkiani. Siltä osin yksi lapsuuteni suurista unelmista on toteutunut.
–Teen Teemun kanssa paljon konsertteja myös kirkoissa ja konserttisaleissa. Oman bändini kanssa olemme vetäneet kahtena vuonna show’ta Helsingin Casinolla.
–Lisäksi dubbaan paljon piirrettyjä. Annoin ääneni esimerkiksi Disney-elokuvan Frozenin Prinsessa Annalle. Sekin oli suuri lapsuuden unelman toteutuminen, Saara Aalto kertoo.
Mikkeliin Saara Aalto saapuu odottavin mielin.
–Meitä on kovasti pyydelty sinne esiintymään ja olemme iloisia, että pääsemme tuomaan Mikkeliin uuden Kynttilänpäivän konserttimme. Tuskin maltamme odottaa, että saamme tuomiokirkon kaikumaan, Saara Aalto hehkuttaa.
Lauantaisessa kello 19 alkavassa konsertissa Aaltoa ja Roivaista säestävät Antti Kokkola (viulu ja kitara) sekä Teri Mantere (kitara ja piano).

Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.