12.01.

Ruokailutottumukset näkyvät myös kahvilan valikoimissa

Jukureiden maalivahti- ja videovalmentaja Juha Lehtola piipahti maanantaina nauttimassa Maiju Karjolan ja Tiia Töyrylän tarjoilemaa lounasta.

Kun ihmiset ovat alkaneet yhä enemmän kiinnittää huomiotaan siihen, mitä kulloinkin suuhunsa pistävät, ovat ravintolat ja kahvilat vastanneet haasteeseen muokkaamalla omia valikoimiaan vastaamaan asiakkaidensa mieltymyksiä.
Esimerkiksi Akselissa toimiva Spice Ice -jäätelöbaari on laajentanut valikoimaansa ruokaisampaan suuntaan. Noin viikon verran asiakkaille on ollut tarjolla perinteisten kahvilatuotteiden rinnalla kevytlounasta. Kahvilaa franchisingyrittäjänä pyörittävän Tiia Töyrylän mukaan ajatus valikoiman laajentamisesta tuli asiakkailta.
–Olemme aina kuunnelleet asiakkaiden toiveita ja pienenä paikallisena yrityksenä olemme pystyneet reagoimaan niihin varsin nopeasti.
–Ihmisten kiireelliset aikataulut sopivat hyvin näille uusille tuotteillemme, koska annokset valmistuvat nopeasti joko mukaan otettaviksi tai täällä syötäviksi, Töyrylä toteaa.
Vaikka Spice Ice on valtakunnallinen ketju, koskee ketjuohjaus pelkästään jäätelövalikoimia. Muilta osin yrittäjällä on varsin vapaat kädet muokata valikoimaansa asiakaskunnan mukaan. Töyrylä on esimerkiksi suosinut kahvilassaan jo pitemmän aikaa lähiruokaa. Kahvileivät tulevat lähileipomoista ja kevytlounaatkin ovat osittain lähiruokaa ja luomua.
Töyrylän mukaan terveellinen ruokavalio on tämän hetken trendi.
–Kevytlounailla haluamme palvella mahdollisimman monenlaisia asiakkaita. Valmistamme kaikki lämpöiset tuotteet uunissa, joten annoksiin ei tule valmistusvaiheessakaan ylimääräisiä rasvoja, Töyrylä kertoo.
Spice Icen kevytlounasta maanantaina nautiskellut Jukureiden maalivahti- ja videovalmentaja Juha Lehtola toteaa urheilijoiden ruokavalioita seuratessaan muokanneensa myös omaa ruokailuaan terveellisempään suuntaan.
–Urheilussa voi ruokavaliolla saada tasaväkisessä kamppailussa merkittävän kilpailuedun ja tällainen tieto vaikuttaa luonnollisesti omiinkin valintoihin, Lehtola toteaa.

Mikkelin Spice Ice työllistää talvikuukausina kolme ihmistä
–Heidän lisäkseen meillä on opiskelijoita työharjoittelussa. Kesäkuukausina työntekijöiden määrä viisinkertaistuu, koska silloin meillä on kahvilan lisäksi myös kolme jäätelökioskia, Tiia Töyrylä kertoo.

Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.