13.01.

Ihmisellinen mies ensi-iltaan lauantaina

Jymymenestykseksi nousseessa Saiturin joulussa pääroolia esittänyt Ismo Sievinen on pääroolissa myös Ihmisellisessä miehessä.

Lauantaina Mikkelin teatterissa ensi-iltaan tuleva Ihmisellinen mies on tietänyt pääroolissa esiintyvälle Ismo Sieviselle varsin työntäyteistä syksyä. Sievinen esiintyi suurmenetykseksi osoittautuneen Saiturin joulun pääroolissa ja sen rinnalla hän on kaiken aikaa valmistautunut myös Ismo Apellin ohjaaman Ihmisellisen miehen päärooliin.
–Tällaisia tilanteita, että saa tilaisuuden esittää pääroolin kahdessa perättäisessä näytelmässä, osuu näyttelijän kohdalle aika harvoin. Rooleina tämä Raine ja Scrooge ovat ääripäitä toisistaan, Sievinen toteaa.
Sirkku Peltolan tekstiin Sievinen kertoo tarttuneensa tosimielellä ensimmäisen kerran syyskuun alussa. Viimeisten viikkojen ajan ovat tekstiliuskat sitten olleetkin tiivis osa näyttelijän päivärutiineja.
–Nyt on alkanut jo pikkusen näkyä valoa tunnelin päässä, Sievinen naurahtaa.
–Jostain syystä Peltolan teksti on teettänyt minulla normaalia enemmän kotitöitä. Kai siinä on sellainen tekstirakenne, joka on minulle vaikea. Se ei ole yksinkertaista puhekieltä ja lisäksi hän viljelee sellaisia sanoja, joita ei tule normaalisti puhekielessä käytettyä, Sievinen pohtii.
Sirkku Peltolan tekstin rakenteet ovat ehtineet tulla Sieviselle tutuiksi. Ihmisellinen mies on järjestyksessään jo viides Mikkelin Teatterin ohjelmistoon otettu Peltolan näytelmä.
Sievinen esittää näytelmässä entisen Kintuan kunnan tyynesti kaikenlaisin elämäntilaneteisin suhtautuvaa henkilöstösihteeriä Raine Kukkiaa. Positiivista elämänasennetta eivät pysty järkyttämään edes Jimi (Jimmy Asikainen) ja Jannica (Tuuli Anikari), vaikka nämä pitävät työhaastatteluun saapunutta vanhaa ja säntillistä virkamiestä pikemminkin jurakauden jäänteenä kuin varteenotettavana ehdokkaana automaattitekniikkaa maahan tuovan yrityksen myyntitykiksi.
–Roolina tämä mielenkiintoinen ja rauhallinen, että vaikka se on teettänyt paljon töitä, on sitä oikein mukava tehdä, Sievinen toteaa.
Parituntisessa näytelmässä on myös tekniikan harteille langetettu varsin suuri rooli, joten omat haasteensa on ollut myös äänisuunnittelusta vastanneelle Jukka Revolle sekä valo- ja videosuunnittelusta vastanneelle Jonathan Millerille.
–Käsittääkseni Mikkelissä ovat videot näin suuressa osassa nyt ensimmäistä kertaa, Ismo Apell toteaa.

Saiturin joulu
huipensi vuoden

Saiturin joulusta sateli kiitosta niin Scroogea esittäneelle Sieviselle kuin koko teatterin väelle. Se oli näyttävä osoitus siitä, mihin pienenkin teatterin voimavarat parhaimmillaan riittävät. Kiitosta saivat näyttelijöiden ohella myös upeat puvustus ja lavastus.
Teatterinjohtaja Katriina Honkanen toteaakin vuoden päättyneen teatterin osalta erittäin onnellisissa merkeissä. Hän toivoo, että Saiturin joulun herättämä mielenkiinto ja etenkin sosiaalisessa mediassa virittämä vilkas keskustelu heijastuisi myös teatterin kevätkauteen.
–Ainakin sosiaalisen median puolella Ihmisellinen mies tuntuu kiinnostavan ihmisiä. Toivottavasti se kiinnostus siirtyy myös salin puolelle, Honkanen toivoo ennen ensi-iltaa.

Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.