Joulupadat ilmestyvät huomenna

Joulupadat ilmestyvät Mikkelin katukuvaan huomenna ja joulukeräys jatkuu kuluvan kuun 23. päivään saakka.

Pelastusarmeijan perinteiset joulupadat ilmestyvät Mikkelin katukuvaan huomenna tiistaina ja ne porisevat vähäosaisten hyväksi kaikkiaan kahdeksan päivän ajan.
Tänä vuonna Mikkelin Pelastusarmeijan padat sijaitsevat Hallituskadulla Danske Bankin edessä, Kauppakeskus Stellassa sekä Graanissa marketien sisääntuloaulassa. Miehitetyt padat ovat paikoillaan arkisin kymmenestä kahdeksaantoista ja lauantaina kymmenestä kuuteentoista.
Miehittämättömiä keräyspatoja on sijoitettu lisäksi K-supermarket Rokkalaan, Karkkari-Kirppikselle Karkialammelle sekä Akseliin, josta patoja löytyy kaksi. Näihin voi käydä jättämässä oman panoksensa liikkeiden aukioloaikoina.
Mikkelin joulupadoille toivotaan ennen kaikkea rahalahjoituksia. Kerätyillä varoilla autetaan Mikkelin seudun vähävaraisia talouksia.
Pelastusarmeijan joulupadat ovat vuodesta 1906 lähtien edustaneet suomalaisille toivoa ja valoa. Toivoa siitä, että on joku, joka auttaa ja jonka kautta voi myös itse auttaa. Suomen Pelastusarmeija on koko 126-vuotisen olemassaolonsa ajan välittänyt toivoa ja valoa sellaisille ihmisille, joilta niitä muutoin puuttuisi. Joulupatakeräyksestä on muodostunut monelle suomalaiselle luotettava tapa auttaa lähimmäistä.
Kulunut vuosi on ollut Suomen vähäosaisille erittäin hankala. Lukuisat irtisanomiset, tarjolla olevien työpaikkojen vähäinen määrä sekä ruoan kallis hinta ovat lisänneet toivottomuuden tunnetta yhteiskunnassamme. Se varjostaa monen perheen joulua.
Myös moni vanhus viettää jouluansa niukan toimeentulon varassa.
Tänä vuonna Pelastusarmeija on jakanut eri puolella maata Pelastuspakkauksia lähinnä yhden hengen talouksille. Näitä laatikoita on jaettu myös Mikkelissä. Pelastuspakkaus sisältää valikoiman hyvin säilyviä elintarvikkeita, kahvia, saippuaa, shampoota, sukat ja paljon muuta arjessa tarvittavaa.