Anttolassa on spurttailtu pian kymmenen vuotta

Spurttis aloitti lasten liikuttajana, mutta on vuosikymmenen aikana laajentunut kaikenikäisten liikuttajaksi.

Anttolassa noin vuosikymmen sitten käynnistelty Spurttis juhlii tammikuussa synttäreitään. Aktiivisen anttolalaisten ydinjoukon alkuvaiheessa lasten liikuttajaksi kaavailemasta Spurttiksesta on kasvanut kymmenen vuoden kuluessa merkittävä kaikenikäisten anttolalaisten liikuttaja.
Spurttiksen tarjoamaan lajikattaukseen ovat mahtuneet rintarinnan niin perinteiset kuin vähän modernimmatkin liikuntamuodot.
–Spurttis on pyrkinyt vastaamaan koko kylän liikkumistarpeisiin muuntautumalla asukkaiden toiveiden mukaan ja olemalla matalan kynnyksen perheliikuntakerho. Lahjakkaat ja tietyistä lajeista kiinnostuneet lapset ja nuoret olemme ohjanneet Mikkelin alueen lajiseurojen pariin, koska niissä pystytään antamaan perehtynyttä lajikohtaista valmennusta, kerhokapteeni Ilpo Pylkkänen kertoo.
Liikuttamisen rinnalla se on tarjonnut kymmenille paikallisille nuorille tilaisuuden hankkia ohjaajakoulutus.

Vilkkaimpaan vekaraikään ehtinyt liikuntakerho voi Pylkkäsen mukaan edelleen hyvin ja kuuntelee korva tarkkana yli 80 kerholaisen tarpeita.
–Spurttiksen vahvuutena ovat aktiivisten lasten vanhemmat. He ovat valmiita tekemään myös itse töitä liikuntapaikkojen parantamisen ja lastensa liikkumisen eteen. Aloitamme juhlavuoden reippaalla mielellä, Pylkkänen jatkaa.
Paitsi liikuttajana on Spurttis kunnostautunut myös paikkakunnan liikuntaedellytysten kehittäjänä. Vuodan 2012 alussa avautui Spurttiksen ja kaupungin yhteistyön tuloksena Anttola-talossa sijaitseva kuntosali SpurttisGym. Siellä asukkaille järjestetty valvottua ja tarvittaessa myös ohjattua kuntosalitoimintaa.
–Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen kanssa teimme kesällä 2012 talkoilla urheilukentän maastoon muun muassa Mikkelin ensimmäisen frisbeegolf-radan. Tähän hankkeeseen osallistui myös Anttolan aluejohtokunta, Spurttiksen toiminnassa alusta lähtien mukana ollut Pylkkänen luettelee.
Lisäksi Spurttis on osallistunut jääkiekkokaukalon suunnitteluun sekä ollut ideoimassa yhtenäiskoululle välituntilatua ja lähiliikuntapaikkaa. Spurttis osallistuu myös Anttolan latuverkoston kehittämiseen ja ylläpitoon.