Hiirolan VPK kampanjoi liikenneturvallisuuden puolesta

Tuomo Tiusanen, Henri Hujanen ja Juha-Matti Marttinen toivovat Hiirolan VPK:n organisoiman tapahtuman saavan kyläläiset liikkeelle sankoin joukoin.

Jäsenhankintakampanjastaan uutta virtaa syksyn mittaan toimintaansa saanut Hiirolan VPK järjestää Hiirolan paloasemalla yhteistyötahojensa kanssa tulevana lauantaina liikenneturvallisuuteen liittyvän yleisötapahtuman. VPK:n oman väen lisäksi paloasemalla ovat paikalla muun muassa Liikenneturva sekä Vuoden poliisiksi valittu Toni Reinikainen.
Tapahtuman suojelijaksi lupautunut Reinikainen luennoi tapahtumapaikalle yleisölle sosiaalisen median uhkista ja mahdollisuuksista.
VPK käynnistää tapahtuman yhteydessä myös yleisökilpailun, johon kaikki halukkaat voivat tarjota ideoitaan liikenneturvallisuuden edistämiseksi. Volvo tukee kilpailua lahjoittamalla kilpailuun osallistuville pari laatikollista Volvo Life Paint -heijastinmaaleja. VPK:n väki jakaa yleisölle lauantaina spraypurkkeja niin pitkään kun niitä riittää.
–Kilpailuun osallistuvat voivat kehitellä heijastinmaalin avulla omia ideoitaan ja ladata työstään ottamansa valokuvat Facebook-sivullemme. Raati valitsee Toni Reinikaisen johdolla kuvien joukosta parhaan idean ja voittaja palkitaan joulukínkulla. Sen aiomme viedä perille paloautolla, kertoo tapahtuman ideanikkareihin lukeutuva Tuomas Tiusanen.

VPK-toiminta on muutakin
kuin letkun puristamista

VPK:n tarkoitus on näkyä kylällä jatkossakin ja osoittaa ihmisille samalla, ettei vapaaehtoinen palokuntatoiminta ole pelkästään tulipalojen sammutusta. Se voi omalla panoksellaan myös elävöittää kyläyhteisöä.
–Tarkoituksemme on jatkossakin järjestää yleishyödyllisiä tapahtumia ja otamme vastaan ideoita myös kyläläisiltä. Olemme suunnitelleet, että kun saamme jostakin turvalaitteet, voisimme käydä talvella pudottelemassa lumia talojen katoilta. Täällä asuu jonkin verran vanhoja ihmisiä ja parempi vaihtoehto on, jos katolle kiipeää asianmukaisilla turvavälineillä varustautunut vapaapalokuntalainen kuin 80-kymppinen mummo pelkän lumikolan kanssa, Tiusanen valottaa tulevia suunnitelmia.
Hiirolan VPK:n tämänhetkinen miesvahvuus on 12 miestä ja sille tulee vuosittain toistakymmentä tehtävää. Perinteisten hälytystehtävien ohella vapaapalokuntalaisia työllistävät myrskyjen kaatamat puut.
–Raivaustyöt ovat selvästi lisääntyneet viime vuosien aikana, Juha-Matti Marttinen arvioi.

Kari Liikanen