25.11.

Asuntomessualueen edullisimmat tontit edelleen vapaina

Kirkonvarkauden messualueen edullisimmille tonteille haeskellaan edelleen rakentajia.

Kirkonvarkauden asuntomessualueella on toistaiseksi vielä vapaana kuusi halvimpaan hintaluokkaan lukeutuvaa tonttia. Halvin edelleen myynnissä oleva on Onni-korttelissa sijaitseva noin tuhannen neliön tontti. Se vaihtaa omistajaa 10 010 eurolla. Muiden vapaina olevien tonttien hinnat liikkuvat tämän ja vajaan 30 000 euron välillä.
Suomi- ja Onni-kortteleissa sijaitsevat tontit on mahdollista myös vuokrata.
Vapaina olevat tontit sijaitsevat mäntykankaisessa tasamaastossa. joten ne ovat hinnan lisäksi edullisia myös rakentamiskustannuksiltaan.
–Nuo korttelit, joissa on vielä myymättömiä tontteja oli ajateltu nimenomaan sitä ostajakuntaa varten, jolla ei ole aiemmin rakentamiskustannusten vuoksi ollut mahdollisuutta omakotitalon hankintaan, projektipäällikkö Heikki Manninen kertoo.
Asuntomessuja varten varatuista tonteista on paristakymmenestä tehty varaukset ja kymmenestä tontista ovat neuvottelut parhaillaan käynnissä. Kysytyimpiä ovat olleet kalleimmat tontit, koska niistä on Saimaa-näkymät. Sellaisia rakennustontteja tulee harvoin tarjolle.
Asuntomessutoimisto tiedusteli syksyn aikana talotehtailta tietoa siitä, millä hinnalla saisi omakotitalon messualueelle ns. avaimet käteen -tyyppisesti. Kaikki annetut hinta-arviot olivat alle 300 000 euron. Useammallakin talotehtaalla olisi vielä kiinnostusta alueelle rakentamiseen, mutta rakentajaperhe puuttuu. Kaikki rakentamishalukkaat talotehtaat löytyvät osoitteesta www.saimaansivu.fi/talotehtaat.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.