23.10.

Mikkelistä löytyi Suomen fiksuin ja viihtyisin asuintalo

Sammonkadun varressa sijaitseva Mikalon kerrostalo voitti Fiksuin ja viihtyisin asuintalo 2015 -kilpailun.

Vuokrataloyhtiö Mikalo Oy:n Mikkelin Sammonkatu 24:ssä sijaitseva kiinteistö on voittanut Green Building Council Finlandin järjestämän Fiksuin ja viihtyisin asuintalo 2015 -kilpailun.
Kilpailussa etsittiin asuintaloa, jossa käytetään tehokkaasti energiaa ja säästeliäästi vettä, asukkaiden nauttiessa samalla erinomaisista sisäolosuhteista, eli lämpötila, valaistus, ilman-laatu ja akustiikka ovat kohteessa myös kunnossa.
Mikalon Sammonkadun kiinteistön viilennys ja osittain myös lämmitys on toteutettu passiivisella maalämmöllä. Keskitetyllä ilmanvaihdolla pystytään asuntojen asumisolosuhteet pitämään erittäin miellyttävinä. Vedenkulutusta hillitsee huoneistokohtainen vesimaksu, joka kootaan ennakkomaksuina ja tasataan kerran vuodessa veden todelliseen kulutukseen.
Kilpailulla on tarkoitus haastaa rakentajia ja rakennuttajia kehittelemään ja tuomaan markkinoille sekä energiatehokkaita että samalla sisäolosuhteiltaan viihtyisiä asuintaloja ja kertomaan näistä suurelle yleisölle.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.