Jäsenkorjaus ennaltaehkäisee vakavammilta lonkka- ja selkävaivoilta

Pentti Immosen mukaan tukielinten oikea-aikaisilla hoitotoimilla olisi mahdollisuus saada miljoonasäästöt nivelleikkausten puolelta.

Suomessa tehdään vuosittain noin 20 000 nivelleikkausta ja ollaan tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi noin 5 miljoonaa päivää sairauslomalla.
Jäsenkorjauksiin erikoistuneen hierojan Pertti Immosen mukaan suuri osa molemmista olisi ennaltaehkäistävissä oikeilla toimilla, joten akuutissa vaiheessa ilmenneiden vaivojen vuoksi kannattaa hakeutua asianmukaiseen hoitoon.
Vaatimattomalta tuntuva tapaturma voi aiheuttaa kehon tukirakenteen tasapainoon muutoksen, joka voi pitkään hoitamattomana oltuaan ärtyä tukirankaan järeämpiä hoitotoimenpiteitä vaativaksi vaivaksi.
Ihminen saattaa esimerkiksi nyrjähtäneestä nilkasta aiheutuvan kivun vuoksi muuttaa kävellessään jalkateränsä asentoa. Kun väärä liikerata on riittävästi rasittanut muita tukielimiä, ovatkin edessä elämää rajoittavat ja työläästi hoidettavat vaivat.
–Käydessämme lonkka- tai selkävaivoista kärsivän asiakkaan kanssa läpi hänen historiaansa, löytyy sieltä aika usein alaraajoihin aiemmin kohdistuneita pikkutapaturmia, Immonen kertoo.
Nilkan ja jalkaterän alueelle kohdistuneet vammat ovat Immosen mukaan yleisimmät selkä- ja muiden ylävartalon kiputilojen aiheuttajat.
–Lievin vamma vi olla nilkan venähdys ja pahimpia luunmurtumia aiheuttaneet vammat. Siksi olisi nilkan alueelle kohdistuneiden vammojen yhteydessä tärkeää poistaa luiden mahdolliset virheasennot, avata side- ja lihaskudokset, jänteet ja jännetupet veren- ja kudosnestekierron sekä hermotoiminnan vapauttamiseksi. Näin vältetään myöhemmässä vaiheessa tulevat virheasennot koko tuki- ja liikuntaelimistön alueella, Immonen muistuttaa.

Kyseessä perinteinen
hoitomuoto

Jäsenkorjaus on ikivanha hoitomuoto. Muun muassa Pohjanmaalla on aina näihin päiviin saakka ollut lähes kylässä kuin kylässä toisten kolotuksia hoitaneita itseoppineita kansanparantajia.
–Jäsenkorjauksessa palautetaan asiakkaan ja parantajan välisellä yhteistyöllä elintoimintoja normaaliin tilaan asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen. Kun verenkierto, kudosnestekierto, hermotoiminta ja koko energiajärjestelmä vapautetaan luonnolliseen tilaansa, ei keholla ole tarvetta puolustautua kivulla, kuvailee Immonen omaa erikoisalaansa.
Viime vuosina perinteinen hoitomuoto on onnistunut ravistelemaan harteiltaan mystiikkaa ja lääkärikuntakin on alkanut suositellut jäsenkorjausta perinteisten hoitomuotojen rinnalle.
Pertti Immonen painottaa, ettei hoitomuotoa pidä sotkea esimerkiksi kiropraktiikkaan. Jäsenkorjaaja ei niksauttele nikamia paikoilleen, vaan esimerkiksi mobilisoi hellävaraisesti ja poistaa nikamalukkoja.
Hoito ei saa myöskään aiheuttaa hoidettavalle kipua.
–Olen saanut täällä Mikkelissä erittäin hyviä tuloksia muun muassa alaselän ja hartianseudun kipujen sekä issiaksen hoidossa, Immonen toteaa.

Kari Liikanen