Influenssarokotukset käynnistyvät ensi viikolla

Influenssarokotukset alkavat maanantaina kirjastosta ja marraskuun 9. päivän jälkeen rokotukset siirtyvät terveyskeskuksiin.

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen alueen kausi-influenssarokotukset käynnistyvät ensi viikolla. Maksutta kausi-influenssarokotuksensa saavat 65 vuotta täyttäneet, sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, raskaana olevat äidit, 6–35 kuukauden ikäiset lapset, varusmiespalvelukseen astuvat henkilöt sekä vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiriin kuuluvat henkilöt. Muut voivat hankkia rokotteen reseptillä apteekista.
Ensi viikon ajan rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta Mikkelin kaupunginkirjastolla maanantaina, tiistaina ja torstaina kello kymmenestä kuuteentoista, keskiviikkona kahdestatoista kahdeksaantoista ja perjantaina kahdestatoista viiteentoista.
Rokotukseen tulevan on syytä pukeutua niin, että olkavarren saa helposti paljaaksi.
Seuraavalla viikolla rokotukset siirtyvät terveysasemille.
Pankalammen terveysasemalla annetaan aikuisille rokotuksia ilman ajanvarausta marraskuun 9. päivästä lähtien marraskuun 27. päivään saakka kello kolmestatoista lähtien maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kolmen tunnin ajan, keskiviikkoisin rokotuksia saa kello seitsemääntoista ja perjantaisin kello viiteentoista saakka.
Anttolan terveysasemalla rokotetaan aikuisväestöä ilman ajanvarausta marraskuun 11. ja 13. päivinä kahdeksasta viiteentoista ja Haukivuoren terveysasemalla 9. marraskuuta kahdeksasta kuuteentoista, sekä 11. ja 28. marraskuuta kymmenestä neljääntoista.
Hirvensalmen terveysasemalle on ilman ajanvarausta tehtäviin rokotuksiin varattu 9. marraskuuta lähtien neljä perättäistä päivää ja rokotusaika on kahdeksasta neljääntoista.
Ristiinassa voi rokotuksen käydä ottamassa ilman ajanvarausta 5., 12. ja 19. marraskuuta kello kahdeksan ja kuudentoista välillä ja Suomenniemellä marraskuun 11. päivänä kello kahdeksan ja kuudentoista välillä.
Rokotusten aikataulu löytyy myös kaupungin verkkosivuilla (www.mikkeli.fi) olevasta palkista Terveys tai suoraan osoitteesta www.mikkeli.fi/uutinen/kausi-influenssarokotukset-syksylla-2015.

6–35 kuukauden ikäisten lasten influenssarokotukset annetaan lastenneuvoloissa terveydenhoitajan vastaanotolla ajanvarauksella ja kaksivuotiaat lapsille kausi-influenssarokote annetaan nenäsumutteena. Raskaana olevat saavat halutessaan rokotteen äitiysneuvolakäyntien yhteydessä.
Riskiryhmiin kuuluvat koululaiset ja opiskelijat saavat rokotteen oman oppilaitoksensa terveydenhoitajilta. Osastot, palvelutalot ja kotihoito rokottavat omat asiakkaansa.