Satumetsä laajeni kirjastoon

Normaalisti taideteoksia julkistettaessa teos on peitetty kankaalla, mutta tiistaina olivat pienet kutsuvieraat suojakankaan alla ennen Salla Ikosen maalaamien teosten julkistamista.

Kaupungintalon takapuolella sijaitsevalle pikkutorille syyskesän aikana noussut Satumetsä on levittänyt versonsa myös kirjaston sisätiloihin lasten- ja nuortenkirjojen osastolle.
Satumetsän pääarkkitehtina toiminut Salla Ikonen pääsi toteuttamaan Satumetsän viimeistä osiota kirjastoon jo syyskuussa kirjaston ollessa kiinni. Ikonen teki kirjastoon kaksi teosta. Toinen teoksista piristää pienten lasten omaa neukkaria ja toinen nuortenkirjojen osastoa samalla seinällä pantteritaulun ja tv:n kanssa.
Maalausten tiistaisen julkistustilaisuuden kutsuvieraiden joukkoon kuului 21 päiväkoti Vilttihatun lasta ja pienten kutsuvieraiden joukko huokaili ihastuksesta teosten paljastuttua.
Teokset piristävät nyt pysyvästi kirjaston seiniä ja ne ovat nähtävissä pääkirjaston auetessa maanantaina taas normaaliin arkirytmiin.
–Oli ilo työskennellä ja viettää aikaa Mikkelissä. Toivon että teoksista on pitkäksi aikaa iloa mikkeliläisille. Teoksen ovat mahdollistaneet Ympäristötaiteen säätiö, Mikke ry, Taiteen edistämiskeskus ja paikalliset ihmiset, Salla Ikonen riemuitsi.
Kaupunkilaisten kanssa yhteistyössä ideoitu Satumetsä sisältää katutaiteilija Salla Ikosen maalaamat seinämaalaukset pikkutorilla sekä noin 80 kirjaston ja kaupungintalon korttelissa sijaitseviin lehmuksiin ripustettua satumetsän hahmoa. Hahmot maalattiin Ikosen vetämissä katutaidetyöpajoissa. Työpajoja oli yhteensä yhdeksän ja niihin osallistui yli 70 mikkeliläistä.