Mikkeli Skating Clubista tuli Marika Skating Club

Marika Skating Clubin kilpailuryhmä avasi kilpailukautensa Etelä-Vantaalla viime iikonloppuna järjestetyissä kilpailussa.

Reilu vuosi sitten perustettu Mikkeli Skating Club on vaihtunut Marika Skating Clubiksi. Aloite nimenvaihdokseen tuli Suomen Taitoluisteluliitolta. Se toivoi uuden seuran pudottavan nimestään Mikkelin pois, koska se on jo mukana toisen luisteluseuran nimessä.
–Olimme muutenkin jo miettineet toiminnan siirtämistä Kuopiosta etelän suuntaan. Kuopiossa oli kolme taitoluisteluseuraa ja se alkoi olla hieman liian paljon sen kokoiseen kaupunkiin. Halusimme tulla Mikkeliin senkin vuoksi, että täällä näkyy olevan erittäin paljon potentiaalia, seuran puheenjohtaja Margus Lundmans kertoo.
Nimenvaihdoksen yhteydessä vaihtui siis myös seuran kotipaikka Kuopiosta Mikkeliin.
Nimen ja kotipaikan vaihduttua myötä seuran kilpailuryhmässä Marika Lundmansin valmennuksessa olevat nuoret voivat nyt jatkossa edustaa kotipaikkakuntaansa.
Tähän saakkahan heidän kilpailumenestyksensä, joka onkin melkoinen; neljä aluemestaruutta ja kaikkiaan 22 mitalia, on kirjattu kuopiolaismenestykseksi.

Aloite tuli lapsilta

Aloite uuden taitouisteluseuran perustamisesta lähti aikanaan liikkeelle lasten vanhemmilta.
–Tai itse asiassa se tuli lapsilta, sillä osa heistä halusi harjoitella enemmän ja ammattivalmentajan johdolla. Soittelimme ja lähettelimme sähköposteja sekä kävimme lasten kanssa vielä Leppävirralla tutustumassa lähemmin Marikaan ja hänen valmennustapaansa, valottaa Kati Leikas uuden seuran taustaa.
Niin Kati Leikas kuin Margus Lundmanskin korostavat, että Mikkelissä riittää tilaa kahdelle taitoluisteluseuralle, vaikka jäävuoroista hieman tiukkaa tahtoo ollakin. Osa nuorista haluaa harrastaa lajia, mutta ei halua harjoitella välttämättä kovin tavoitteellisesti ja osa taas haluaa tavoitella menestystä tosimielellä.

Ammattivalmentaja
osaa poimia lahjakkuudet

Marika Lundmans ylsi aktiiviurallaan Venäjän maajoukkueeseen saakka. Taitoluistelua enemmän seuraavat tietävän, kuinka kova meriitti se on.
–On tärkeää, että nuorilla on ammattitaitoinen valmentaja heti alusta lähtien, koska silloin he oppivat tekemään perusasiat oikein. Kun he hallitsevat oikean tekniikan, heille tulee vähemmän loukkaantumisia. Kun valmentajalla on omakohtaista kokemusta, pystyy hän ohjaamaan lapsia oikein.
–Ammattivalmentaja pystyy harjaantuneemmin silmin poimimaan esimerkiksi luistelukoulun massasta ne yksilöt, joilla saattaa olla edellytyksiä kehittyä huipputasolle saakka. Muuten heitä saattaa lipsahdella ohi silmien. Kun Laura Lepistö ja Kiira Korpi ovat nyt poissa, eikä meillä ole aivan lähitulevaisuudessa tulossa heidän tilalleen uusia kansainvälisen tason luistelijoita, ei meidän kannattaisi menettää niitä nuoria, joilla saattaisi olla edellytyksiä kehittyä huippuluistelijoiksi, Margus Lundmans muistuttaa.
Marika Skating Clubin luistelukoulu pyörii harjoitushallilla sunnuntaisin kello 11 ja siihen voivat osallistua kaikki yli kolmivuotiaat lapset.

Kari Liikanen