Kyläläiset hakevat nopeusrajoituksia Rahulantielle ja Kuvaalantielle

Rahulassa ollaan huolissaan jalkaisin ja pyöräillen koulumatkaansa kapeita ja mutkaisia teitä pitkin taittavien koululaisten liikenneturvallisuudesta.

Viime aikoina lapsiin eri puolilla Suomea kohdistuneet liikenneonnettomuudet ovat herättäneet huolta lasten turvallisuudesta liikenteessä myös Rahulan suunnalla.
Kyläläiset ovat käynnistäneet oman liikenneturvallisuuskampanjan, jolla muistutetaan sekä aikuisikäisiä autoilijoita että tietä käyttäviä lapsia liikennettä vaaroista. Rahulan kotitalouksiin on jaettu pienistä koululaisista liikenteessä muistuttava info, jotta ainakin kyläläiset muistaisivat autolla liikkuessaan huomioida liikenteen seassa joskus yllättävästikin käyttäytyvät pienet kulkijat.
Rahulan koulu jakaa lahjoituksena saamansa heijastinliivit pienemmille oppilailleen lisäämään koulutien turvallisuutta.
Erityisen vaarallisia ovat mutkainen ja osittain hiekkapintainen Rahulantie sekä koko matkalta hiekkapintainen Kuvaalantie, joiden liikenne on uusien asukkaiden myötä lisääntynyt molemmilla ja joita pitkin ajavat myös säännölliset bussivuorot. Näillä molemmilla teillä on paikka paikoin voimassa normaali 80 kilometrin yleisrajoitus.
Aktiiviset koululaisten vanhemmat ja kyläkoulun neuvottelukunta ovat nyt päättäneet tehdä ely-keskukselle aloitteen nopeusrajoitusten alentamisesta molemmilla teillä.
–Olemme olleet asiasta jo suullisesti ely-keskukseen yhteydessä ja virallisen anomuksemmekin jätämme lähipäivinä. Sen jälkeen ely-keskus tietysti tekee asiassa oman selvityksensä ja on todennäköisesti yhteydessä vielä kaupunginkin suuntaan ennen päätöstään, kertoo valistuskampanjan puuhamiehiin kuuluva Juha Anttonen.

Talvikuukaudet ovat
kaikkein pahimpia

Kyläkoulun oppilaista monet joutuvat tekemään mutkaisten ja talvikuukausina kapeiden sekä joskus myös erittäin liukkaiden teiden reunamilla koulumatkansa joko pyöräillen tai kävellen.
–Tuntuu aika hurjalle, että koulun iltapäivällä päättyessä osa oppilaista lähtee kotiinsa pyörillä tai kävellen ja koulubussi lähtee samalla tielle heidän sekaansa.
–Talviaikaan tiet ovat kaiken lisäksi paikka paikoin joskus niin liukkaassa kunnossa, että päivittäin teitä käyttävätkin tahtovat tupsautella penkkaan ja koulubusseilla on vaikeuksia päästä liikkeelle., itse Rahulantietä päivittäin käyttävä Anttonen kertoo.

Kari Liikanen