22.09.

Ilmainen suunnistuskoulu houkuttelee rasteille

Janne Syrjäläinen neuvoi Tupuralassa lajin alkeita pienille ja vähän isommillekin suunnistuskoululaisille.

Anttolan Urheilijoiden suunnistuskoulu on saanut eri puolilla Mikkeliä lapsilta ja heidän vanhemmiltaan hyvän vastaanoton. Esimerkiksi viikko sitten Tuppuralassa järjestetyssä suunnistuskoulussa lähti yli 90 innokasta koululaista haeskelemaan karttojen ja kompassien kanssa lähimetsiin sijoitettuja rasteja.
–Tämä on mukava palkka talkootyöstä, myhäilee lähtöpaikalla karttoja ja emit-leimasimia koululaisille jakava Janne Syrjäläinen.
Syrjäläisen mukaan seuran tavoitteena on tarjota nuorille ja suunnistuksesta kiinnostuneille aikuisillekin mahdollisimman matala kynnys tutustua lajiin. Idea on osoittautunut myös toimivaksi, sillä esimerkiksi Tuppuralan kouluun osallistui myös joukko maahanmuuttajanuoria.
Anttolan Urheilijoiden kaikille avoin suunnistuskoulu on herättänyt laajempaakin huomiota. Syrjäläinen kertoo seuran saaneen suunnistuskouluunsa tälle vuodelle valtiolta 3 500 euron avustuksen.
Tänä syksynä ovat suunnistuskoulun puuhamiehet haeskelleet yhteistyötahoja. Tuppuralan suunnistuskoulun yhteistyökumppanina olivat partiolaiset. Rantakylässä järjestettävän suunnistuskoulun yhteiskumppani on Orijärven kyläyhdistys.
–Suunnistuskoulut ovat tuoneet mukavasti kokeilijoita. Toivottavasti osa heistä innostuu jatkamaa harrastusta pitempäänkin ja liittyy seuran jäseneksi. Meiltä löytyvät resurssit rakentaa nuorille polku aivan kansainväliselle huipulle saakka, Syrjäläinen toteaa.
Suunnistuskoulu huipentuu myöhemmin syksyllä kahteen viikonloppuleiriin. Toinen leireistä on Karkialammen ja Kyrönpellon alueella järjestettävä päiväleiri, jonka väliyön koululaiset viettävät kotonaan. Toinen leiri järjestetään yöleirinä Susiniemen leirikeskuksessa.
–Tulevaa talveakin varten meillä on jo olemassa suunnitelmia, Syrjäläinen kertoo.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.