28.09.

Hyvää voi tehdä myös sukkapuikoilla

Ns. toukkapussit ovat  puikkotaitureiden uusin synnytysosastojen vauvoille valmistama hyväntekeväisyystuote.

Käsityöliike Korunapin yrittäjä Pia Helmola haastaa mikkeliläiset sukkapuikon heiluttajat ja samalla myös muut käsityöharrastajat kampanjaan. Tarkoitus on saada tehtyä viimeistään ensi vuoden puolella jokaiselle Mikkelin keskussairaan synnytysosastolla syntyneelle vauvalle lahjaksi pehmeä ja lämpöinen paketti.
–Nyt on mahdollisuus tehdä neulomalla hyvää, sillä synnytysosastolla syntyy koko ajan uusia sukankuluttajia. Monet tykkäävät neuloa esimerkiksi televisiota katsellessaan ja kaikkein innokkaimpien neulojien läheisillä saattavat jo varastotkin olla täynnä villasukkia, Pia Helmola naurahtaa.
Helmola on kutonut asiakkaidensa kanssa villasukkia synnytysosaston vauvoille viime helmikuusta lähtien pienemmällä porukalla. Tähän mennessä on pieniä sukkapareja kertynyt jo likemmäs sata. Täysin uutena tuotteena kampanjan tuotevalikoimaan on otettu ns. toukkapussi. Se on villalangasta neulottu tai kankaasta ommeltu pieni makuupussi, johon voi pukea viileämmällä säällä vaunuissa ulkona nukkuvan vauvan.

Helmola kertoo laajentaneensa valikoimaa tietoisesti, koska kaikki eivät välttämättä osaa neuloa sukkia, mutta suoran neuleen teko heiltä luonnistuu.
–Toukkapusseissa ja peitoissa käytettävän kankaan tulee olla minimikooltaan 50×70 senttimetriä, ja kankaan tulee olla konepestävää, Pia Helmola neuvoo.
Helmola toivoo, että mahdollisimman moni ottaisi haasteen vastaan, koska pikkuvarpaita sukkiin ja täytteitä toukkapusseihin löytyy kyllä.
–Vaikka joulupukin kontti jo vähän tällä hetkellä painaa päälle, on tavoitteena silti, että jo tulevaksi jouluksi tai viimeistään vuodenvaihteeksi pääsisimme luovuttamaan ensimmäisen erän, Pia Helmola pohtii.

Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.