Puolustusministeri Jussi Niinistö ehti jalkautua kansan keskelle

Puolustusministeri Jussi Niinistö ehti keskiviikkona piipahtaa vierallisten tapaamistensa lomassa Stellassa tapaamassa myös rivikaupunkilaisia.

Vaikka keskiviikkona Mikkelissä vierailleen puolustusministeri Jussi Niinistön (ps) pääkohde oli maavoimien esikunta, ehti hän virallisen ohjelmansa lomassa piipahtaa toviksi vaihtamaan mielipiteitä myös kaupunkilaisten kanssa.
Perussuomalaisten paikallisjärjestön Kauppakeskus Stellassa järjestämässä tilaisuudessa hän joutui muun muassa perustelemaan, miksei Suomi aio puolustaa Viroa, jos etelänaapurimme joutuisi hyökkäyksen kohteeksi.
–Vaikka Suomi tekee puolustuksellista kriisinhallintatyötä Viron kanssa, mutta ei puolusta Viroa, kuten se ei puolusta Ruotsia tai Venäjääkään. Viro kuuluu Natoon ja luottaa siihen, että saa viidennen artiklan mukaisesti apua muilta liittoutuman jäseniltä. Suomi on liittoutumaton maa ja joutuu hädän sattuessa luottamaan itseensä, eikä meillä ole suunnitelmia muiden maiden puolustamisen varalle, Niinistö painotti.

Suomeen palaavien Isis-taistelijoiden
toimia on tarkkailtava

Kaupunkilaisia kiinnosti myös, pitääkö puolustusministeri Syyriaan ja Irakiin Isisin joukkoihin Suomesta lähteneiden paluuta turvallisuuspoliittisena uhkana
–Henkilökohtainen kaino toiveeni tietenkin olisi, etteivät he tulisi takaisin. Lähtemällä tällaisen barbaarijärjestön riveihin he ovat jo osoittaneet olevansa Suomen valtion vihollisia.
–Koska heitä on kuitenkin jo tullut takaisin, on tehtävämme valvoa, etteivät he ole radikalisoituneita ja levitä tätä barbaariaatettaan Suomeen. Tämä on ongelma, jonka suhteen meidän on pidettävä silmämme auki ja sisäministeriö on ollut tässä asiassa valppaana, Jussi Niinistö totesi.
Hänen mukaansa sitäkin vaihtoehtoa pohdittu, että Isisin joukkoihin lähteneiltä evättäisiin Suomen kansalaisuus.
Niinistö ei pidä muutenkaan Eurooppaan tulvivaa pakolaisvirtaa turvallisuuspoliittisena uhkana.
–Sen sijaan kantokyky tulee jossakin vaiheessa vastaan. Etelä-Euroopan maat ovat jo tällä hetkellä helisemässä, Jussi Niinistö toteaa.

Hallituksessa on
hyvä yhteishenki

Jussi Niinistö kehuu pian kolme kuukautta työskennelleen hallituksen yhteishenkeä. Se on myös tarpeen, sillä muistuttaa hallituksella olevan edessään isoja haasteita. Ensimmäiset koetinkivet ovat budjettiriihi ja yhteiskuntasopimus.
–Taloudelliset ajat ovat vaikeat, eikä voi kaunistella, etteikö ongelmia olisi edessä, mutta toistaiseksi hallituksen yhteishenki on ollut hyvä.
–Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on tullut politiikkaan yritysmaailmasta, ja on tuonut mielestäni terveellä tavalla oppimaansa johtamiskokemusta hallitustyöskentelyyn, Niinistö kehuu.

Kari Liikanen