Pikkutorista tulee syyskuussa päivän ajaksi taidetori

Kaupungintalon ja virastotalon välisellä Pikkutorilla järjestetään kuluvan kuun 12. päivänä
Pikkuinen Taidetori -tapahtuma. Puolilta päivin alkava ja iltakahdeksaan kestävä tapahtuma levittäytyy iltapäivän aikana myös kirjaston edustalle.
Tapahtuman moottoreina toimivat Isa Kiviaho ja Mikke ry:n koordinaattori Henna Huuhka.
–Kaupunkilaiset ovat kaivanneet elämää ja tapahtumia pikkutorille. Isan ja Hennan idea oli niin hauska ja valloittava, että pakkohan se on toteuttaa, Mikke ry:n toiminnanjohtaja Tiina Maczulskij kertoo.
–Tapahtumassa pääsevät kaikki näyttämään taitojaan missä tahansa muodossa. Tässä tarjoutuu erinomainen mahdollisuus saada näkyvyyttä ja nähdä sekä löytää asioita, joista ei ole aiemmin kuullutkaan ja löytää niistä omansa, Isa Kiviaho kertoo.

Tapahtuman ideana on tuoda kaikenlaisia taiteen tekijöitä yhteen. Tapahtumapaikalle saapuu taiteen eri alojen edustajia, muun muassa käsitöitä, hiiliteoksia, elektronista taidetta ja paljon muuta. Kirjaston edustalla järjestetään musiikkiesityksiä kello kuudestatoista lähtien.
Bistro Vilee on tapahtumassa valmistamassa erilaisia street food -annoksia ja Mikkeli Art and Design Week markkinoi omaa tulevaa tapahtumakokonaisuuttaan.
–Tapahtumaan on ilmoittautunut jo nyt kymmenkunta taiteenharrastajaa ja lisää mahtuu mukaan. Tapahtumassa voi myydä omia tuotteitaan ja esitellä taitojaan. Osallistumismaksuilla rahoitetaan tapahtuman markkinointikuluja, Henna Huuhka kertoo.
Tapahtumaan pääsee mukaan ilmoittautumalla sähköpostitse pikkuinentaidetori@gmail.com. Tapahtuman löytyy myös Facebookista sanoilla Pikkuinen Taidetori.