Pikkutorille nousee viikonloppuna Satumetsä

Viikonlopun työpajoissa tehtävät satuhahmot täydentävät taiteilija Salla Ikosen aiemmin Pikkutorille tekemien seinämaalausten ja kirjastokaapin luomaa tunnelmaa.

Kaupunkilaisilla on ensi viikonloppuna järjestettävissä työpajoissa mahdollisuus kantaa omat kortensa kaupungintalon ja virastotalon väliin nousevaan Satumetsään.
Koska työpajoihin otetaan ihmisiä mukaan vain rajatut määrät, niihin kannattaa ilmoittautua etukäteen osoitteeseen salla.ikonen@gmail.com. Paikan päälläkin otetaan vielä ilmoittautumisia vastaan, mikäli mukaan mahtuu.
Kaikki työpajat järjestetään Pikkutorilla ja osallistujien kannattaa varautua siihen, että vaatteet voivat työskentelyn lomassa tahriintua. Pajat ovat ilmaisia ja osallistujien ikäraja on 12 vuotta.
Väritystyöpaja alkaa perjantaina kello 16 ja siihen otetaan yhdeksän henkilöä. Tässä työpajassa väritetään spray- ja lateksimaalein koristeellisesti leikattuja Satumetsän hahmoja. Työpajaan osallistuminen ei edellytä maalaus- tai piirustustaitoa, sillä siellä keskitytään kauniin värimaailman luomiseen. Salla Ikonen näyttää erilaisia tekniikoita ja kertoo väriopin perusteita.
Seuraava työpaja, Tuhannen ja yhden yön teekutsut, käynnistyy perjantaina kello 17.30 kahdeksan työpajalaisen voimin.
Työpajassa tehdään koristeelliset maalaukset taikalamppuun ja jättimäiseen teemukiin erilaisia sabluunoja ja ornamenttikuvioita käyttäen. Työpaja sopii erityisesti maalauksesta ja piirtämisestä kiinnostuneille tai näitä jo harrastaville. Hahmot maalataan spray- ja lateksimaaleilla ja käytettävissä on myös maalitusseja.

Salla Ikonen aloitti tiistaina Pikkutorin täydentämisen uudella seinämaalauksella.

Lauantaina on tarjolla kaikkiaan kolme työpajaa. Kymmeneltä alkavassa Kuvioidut eläimet -työpajassa maalataan mielikuvituksellisia eläinhahmoja. Kahta ja puolta tuntia myöhemmin alkaa työpaja Lokkien karkotus, jossa maalataan muun muassa aukion puihin ripustettavia kotkia ja huuhkajia sekä muita petolintuja. Kello 15 on vuorossa Satumetsän aarreaitta. Siinä maalataan erilaisia katutaidetekniikoita käyttäen erilaisia jalokiviä.
Sunnuntaina työpajat jatkuvat vielä kymmeneltä alkavalla Kala- ja automiehen työpajalla, jossa maalataan kaloja ja satumetsään unohtuneita vanhoja autoja ja puolilta päivin käynnistyy Satumetsään pioneja, perhosia, jättiläiskäpyjä sekä kauniita puiden lehtiä tuottava Puutarhatyöpaja.
Satumetsä taideteos kokonaisuus on Taide osana keskustan kehittämistä -hankkeen pilottiprojekti, joka toteutetaan yhteistyössä Mikke ry:n, Prosentti taiteelle -hankkeen, Ympäristötaiteen säätiön, Taiteen edistämiskeskuksen, Mikkelin kaupungin, Mikkelin kirjaston, Mikkelin matkailun, Mikkelin kulttuuritoimen ja lukuisten yhteistyöyritysten kanssa.
Satumetsän kasvamista on mahdollista seurata myös Mikke Ry:n, Taide osana keskustan kehittämistä ja Salla Ikonen Art:in facebook-sivuilta.