Mikkelin Kilpa-Veikot satsaa jatkuvaan kehitykseen

Mikkelin Kilpa-Veikkojen nuoriso- ja harrastepäällikönä työnsä aloittanut Juha Partanen kertoo kiinnostuksen yleisurheilua kohtaan kasvaneen ja tätä nostetta pitäisi seurojen pystyä hyödyntämään.

Mikkelin Kilpa-Veikot sai elokuun alussa uutta voimaa kenttätyöhönsä, kun se palkkasi Juho Partasen nuoriso- ja harrastepäällikökseen.
–Opetus- ja kulttuuriministeriö on noteerannut toimintamme, kun se myönsi seuratukea tälle hankkeelle. Hanke on nyt vuoden mittainen ja sillä on kahden vuoden optio. Hyväksymisen perusteena olivat muun muassa seuran toiminnan kehittyminen ja selkeät suunnitelmat tuleville vuosille, taustoittaa puheenjohtaja Juha Putkonen tyytyväisenä.
–Kilpa-Veikot on liikuttanut ihmisiä 110 vuoden ajan. Viime vuosina olemme portaittain kehittäneet toimintaamme. Ensin paransimme olosuhteita Karkialammen kuntotalon myötä, toisena askeleena on ollut laadullinen toiminta, Putkonen kertoo
–Etenkin nuorisotoimintamme on kehittynyt, kun Katja Kuusela otti oman kilpailu-uransa jälkeen siitä vetovastuuta. Urheilukouluihin on sen myötä tullut lisää osaamista ja jämäkkyyttä. Nyt on tarkoitus lisätä yhä resursseja nuoriso- ja harrastetoimintaan. Seuraava kehitysaskel on toivottavasti monitoimiareena, jossa Kilpa-Veikot aikoo olla merkittävä liikuttaja, kaavailee Putkonen todeten myös kilpaurheilun ja siinä menestymisen olevan edelleen tärkeä osa seuran toimintaa.

Nuoriso- ja harrastepäällikkö
tulee Haukivuorelta

Juho Partanen on haukivuorelaislähtöinen noin vuosi sitten Jyväskylän yliopistosta valmistunut liikuntatieteiden maisteri.
Taitoluistelua hän on harrastanut nuorena Mikkelin Luistelijoissa ja myöhemmin suunnistusta viime vuoteen saakka Suunta Jyväskylässä. Hän on toiminut myös molemmissa seuroissa valmennus- ja ohjaajatehtävissä sekä ollut jäsenenä Keski-Suomen suunnistuksen hallituksessa. Partanen on tarttunut innolla uuteen tehtävään, vaikka joutuikin puheenjohtaja Putkosen mukaan hyppäämään mukaan kuin liikkuvaan junaan.
–Näen paljon mahdollisuuksia. Yleisurheilussa on havaittavissa nostetta Mikkelin alueella, esimerkiksi viikko sitten Pieksämäellä nuorten viestihuipentumassa oli kaikkiaan 75 joukkuetta, joista 22 oli Kilpa-Veikkojen edustamia. Tämän nosteen hyödyntämisen näen olevan seurassa täysin mahdollista, Partanen kertoo.
–Tavoitteenani on lisätä harrastajamäärää ja sen kasvaessa tarvitaan taas lisäpanostusta ohjaajiin. Toivon myös yhteistyön alueen kaikkien urheiluseurojen kesken lisääntyvän ja sen eteen tulen tekemään töitä. Yleisurheilu käy hyvin kakkoslajiksi palloilijoille ja muille joukkuelajien harrastajille.
Elokuun alku on nuoriso- ja harrastepäälliköllä mennyt pitkälti syyskuussa käynnistyvien urheilukoulujen suunnittelemisessa, aikatauluttamisessa ja ohjaajien rekrytoinnissa. Samalla on muotoutunut ajatuksia jo tulevaa kesää varten.
–Urheilukoulujen ilmoittautuminen on jo käynnissä. Ensi kesänä ehdoton tavoitteemme on saada käyntiin myös aikuisten yleisurheilukoulu, tällä hetkellä aikuisliikkujille pyörii Juoksuliike. Yli 12-vuotiaille kaavaillaan ensi vuonna harrasteryhmää. Kaikki eivät halua kilpailla, mutta haluavat harrastaa, Partanen huomauttaa.
Työsarkaa seurassa hän näkee ainakin verkostoitumisessa sekä tiedottamisen selkiyttämisessä ja kehittämisessä.
–Ja vaikka oma pestini nyt alkoi, on talkooväen avulla suuri merkitys jatkossakin, jotta tavoitteissa onnistutaan, muistuttaa Partanen.

Antero Lipsanen