Kesäkadulla uusi kaupunginjohtaja, korkkareita ja tulishow

Perjantaisen Kesäkadun yhteydessä juostaan korkkarijuoksu parinkymmenen joukkueen voimin.

(Kuva: Kesäkatu.com)

Tulevana perjantaina järjestettävässä tämän kesän viimeisessä Kesäkatu-tapahtumassa esittäytyy kaupunkilaisille maanantaina uunituore kaupunginjohtaja Timo Halonen. Kaupungin kyselytunnille osallistuva Halonen julkistaa ennen kyselytunnin käynnistymistä, kuka on vuoden positiivisin mikkeliläinen.
Mikkelin nuorkauppakamari pyysi kesän aikana ehdotuksia henkilöstä, yhteisöstä tai yrityksestä, joka toiminnallaan ja olemuksellaan on vaikuttanut positiivisesti Mikkelin talousalueella.
Yksi perjantain Kesäkadun kiinnostavimmista ohjelmanumeroista on korkkarijuoksu. Toista kertaa järjestettävässä hyväntekeväisyystapahtumassa mukana on parikymmentä neljän hengen joukkuetta. Juoksu tapahtuu viestinä korkokengät jalassa. Korkkarijuoksu juostaan keskellä toria kaupungintalon ja kauppakeskus Stellan suuntaisesti.
Nopeimman joukkueen lisäksi palkitaan parhaiten pukeutunut joukkue.
Kesän mittaan Kesäkatu-tapahtumissa pelattu MAHL:in Keidas Cup huipentuu perjantaina. Hallituskadulla terassien edustalla pelattavassa finaalissa on mukana neljä joukkuetta. Esiintymislava siirtyy torille kaupungintalon puoleiseen päätyyn. Sen lähituntumassa on lapsille tarjolla aiempien tapahtumien tapaan pomppulinna ja sumopuvut.
Poikkitaiteellinen ReAct!-ryhmä esiintyy kauppakeskus Stellan liukuportaissa. Esityksen mahdollistaa Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut. Kesäkatu-tapahtumasarjan päättää Fire Ladyn tulishow.
Kello 17 alkavaan koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisäksi Mikke ry tarjoaa perjantaina ilmaisia ajeluja Mikkejunalla. Lähdöt tapahtuvat tasatunnein kirjaston pysäkiltä kello 17, 18 ja 19.