21.08.

Jerry Laine lähtee MM-turnaukseen jahtaamaan voittoja

Jerry Laine valmistautuu MM-kisoihin kotoisalla Wisa-areenalla.

Mikkelin Nyrkkeilijöitä edustava Jerry Laine lähtee syyskuun toisena päivänä Pietarissa alkaviin B-nuorten MM-kisoihin odottavissa tunnelmissa. Valmistautuminen on sujunut ilman pahempia takapakkeja ja kansainvälistä kokemustakin on nuoren miehen plakkariin ehtinyt kertyä jo siinä määrin, että hän tietää varsin hyvin, millainen työsarka kisakehässä odottaa.
Jokainen piste on ansaittava kovalla työllä.
–En ole asettanut itselleni Pietarin kisoihin mitään erityisempää tulostavoitetta. Pyrin mahdollisimman hyvään suoritukseen ja tavoittelemaan voittoa jokaisesta ottelusta, nuori nyrkkeilijälupaus toteaa.
Valinta Suomen kuusihenkiseen maajoukkueeseen ei tullut Laineelle yllätyksenä.
–Viimeisimmät otteluni menivät niin hyvin, että osasin odotella kisapaikkaa. Tällä hetkellä ei vielä jännitä yhtään, mutta kyllä sekin tulee varmaan jossain vaiheessa, Laine kertoo.
Vaikka avausvastustaja selviää vasta Pietarissa, on suuri mahdollisuus, että avausottelussa kehän vastakkaiseen kulmaan nousee tuttu mies, sillä Laine on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta osallistua jo moneen kansainväliseen turnaukseen.
–Noin puolet Euroopasta tulevista vastustajista on entuudestaan tuttuja. Keväällä Jerry kohtasi Kazakstanin ykkösmiehen ja hänen kesäkuussa voittamansa Ukrainan kakkosmies on valittu leirille, mutta Ukrainalla on niin paljon massaa, että kisaedustajat valitaan vasta leirin jälkeen, liiton päävalmentaja Jarkko Pitkänen toteaa.
Pitkänen painottaa, että vaikka Laine on valmistautunut kisoihin huhtikuusta lähtien, ei kisoista lähdetä silti hakemaan pikavoittoja. Tavoite on asetettu aikuisten tasolle ja nämä kisat ovat vain yksi askel tällä polulla. Sen vuoksi harjoitusohjelmaan ei ole tehty kisojen vuoksi radikaaleja muutoksia.
–Jokaiseen otteluun Jerry joutuu lähtemään all in -ajatuksella, Pitkänen toteaa.

Tavoitteet aikuisten sarjoissa

Urheilupuiston yhdeksännellä luokalla opiskeleva nuorukainen harjoittelee kymmenen kertaa viikossa ja jatkaa samaa tahtia kisamatkaan saakka.
–Harjoittelussa on nostettu pikkuhiljaa tehoja, mutta kehityksen kannalta Jerrylle on tässä vaiheessa tärkeintä, että hän oppii rytmittämään päivänsä oikein harjoittelun kanssa. Jos aikuisten tasolla mielii kansainvälistä menestystä, on pystyttävä harjoittelemaan määrällisesti todella paljon, Pitkänen huomauttaa.
Pitkänen kehuu iän myötä suojattinsa perustaitojen alkaneen tulla esille ja hän on alkanut löytää oman tyylinsä.
–Hän on älykäs nyrkkeilijä, ja hänellä on luontainen tapa lyödä ristiin. Uskon, että yleisö tulee vielä viihtymään hänen otteluissaan, Pitkänen kehuu.

Kansainvälisissä otteluissa
ei ole tuumailuaikoja

Jerry Laine on huhtikuusta lähtien ollut ulkomailla järjestetyillä leireillä ja turnauksissa yhteensä reilun kuukauden. Pitkänen korostaa, että nuoren nyrkkeilijän kehityksen kannalta ovat kansainväliset ottelut kaiken a ja o. Kansainvälinen taso on niin kova, että tempoon on päästävä totuttelemaan ja juniori-ikäisenä.
–Maailmalla on nyrkkeilijöitä suuri massa. Kansainvälisissä otteluissa vastaan tulee niin kovia kavereita, että heti ensimmäisestä sekunnista kongin viimeiseen kumahdukseen pitää olla hereillä, Pitkänen toteaa.

Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.