Suolentiksen MM-titteli ratkotaan Haukivuoren Rajasuolla

Rajasuolle kokoonnutaan sekä urheilemaan että viihtymään rennossa porukassa.

Haukivuoren Rajasuolla pelataan tulevassa viikonvaihteessa jo kymmenennen kerran suolentiksen MM-titteleistä.
Ensimmäiset suolentopallo-ottelut pelattiin Haukivuorella 2000-luvun alkuvuosina ja tänä vuonna järjestämisvastuuta kantaa Passarit. Talkooapua seura saa tapahtumasta pitkän kokemuksen omaavilta haukivuorelaisilta.
Suolentopallon tunnistaa lentopallon sukulaislajiksi lähinnä siitä, että siinäkin lyödään palloa verkon yli vastustajan puolelle. Palloa saa lyödä verkon yli vain kovilla kosketuksilla, ei sormilyönneillä sijoittamalla.
Joukkueesta on kentällä kerralla neljä pelaajaa ja vaihtoja voi tehdä rajattomasti. Sekasarjassa täytyy olla kentällä aina kaksi naista ja kaksi miestä. Pelaajilla ei ole erillisiä rooleja ja syöttövuoro kiertää ottelun aikana lentopallon tapaan.
–Hyvällä syötöllä pärjää. Ajoittain pelit menevät vähän tennikseksi, kun palloa lyödään suoraan verkon yli. Kilpasarjassa nähdään myös kolmen kosketuksen peliä, kilpailun johtaja Lasse Turunen kertoo.
–Pääasia on viikonlopun aikana hauskanpito urheilun merkeissä, esimerkiksi työporukoiden kesken. Kilpasarjoissa sen sijaan otetaan yhteen voittomielessä.
Turunen ei ole itse osallistunut toistaiseksi suolentopalloon kentän rajojen sisäpuolella.
–Näyttää se sen verran rankalta lähteä kylmiltään mukaan. Sivummaltakin on ollut ihan mukava seurata, hän heittää.
–Tänä vuonna on mukana muutama joukkue edellisvuotta enemmän. Ulkomaalaisjoukkueita ei ole nyt mukana, mutta Suomesta joukkueita on läpi valtakunnan. Etelä-Savosta on mukana kymmenkunta joukkuetta, Passareiden puheenjohtaja Turunen informoi.

Järjestäjät odottavat
600-700 kävijää

Kaikkiaan kilpailijoita ja yleisöä odotetaan Rajasuolle noin 600–700. Suolentopalloturnaus on oiva tulonlähde Passareille. Tapahtuma tuo tuloja myös Haukivuoren talousalueelle, ja sen Turunen mainitsee yhdeksi merkittäväksi tavoitteeksi.
–Tarjoamme joukkueille Haukivuoren koululle majoituspakettia, johon sisältyy bussikuljetus kilpailupaikalle. Suosittelen bussivuoroja, sillä Rajasuolle on noin 16 kilometrin matka Haukivuoren keskustasta ja pysäköintimahdollisuudet suotien varressa ovat rajalliset. Tapahtumapaikalla on myös ravintola-alue, karaoke, musiikkiesityksiä ja muuta viihdykettä.
–Sunnuntaina on Suomen Suotanssijoiden esitys. Sitä performanssia odotan itsekin mielenkiinnolla, Turunen naurahtaa.
Kilpailunjohtaja toivoo viikonlopulta onnistuneita järjestelyjä, pelaajien ja yleisön viihtymistä sekä ilmojen haltijalta suosiollista avustusta.
–Viime kesänä turnaus pelattiin 30 asteen helteessä ja se oli suolla vähän liikaa. Ihanneolosuhteet olisivat pilvipouta ja reilun 20 asteen lämpötila.
Ottelut alkavat lauantaina ja sunnuntaina aamuyhdeksän tietämillä ja kestävät lauantaina iltakuuteen, sunnuntain päätösottelut ovat ohi noin kello 15.

Antero Lipsanen