Olavi Hagert valmiina seuraavaan koitokseen

Olavi Hagert on ollut viime kuukausina tuttu näky Wisa-areenalla, sillä tulevaan otteluunsa hän on valmistautunut harjoittelemalla kahdesti päivässä.

Olavi Hagertin ura ammattinyrkkeilijänä Pekka Mäen vetämässä P3 Boxing -tallissa sai keväällä sanan mukaisesti tyrmäävän alun. Hartwall-areenalla käydyssä debyyttiottelussa latvialainen Juris Ivanovs kypsyi hänen käsittelyssään jo reilun erän jälkeen.
–Se ottelu sujui aivan ennalta suunnitellun taktiikan mukaan, Hagert toteaa.
Seuraavan kerran hän astuu tosimielessä köysineliöön reilun viikon kuluttua Olavinlinnassa järjestettävässä nyrkkeilyillassa. Vastakkaiseen kehäkulmaan asettuu tuolloin romanialainen Daniel Minescu, joka ottaa 24-vuotiaan mikkeliläisnyrkkeilijän tapaan ensiaskeliaan ammattilaisuralla.
–Olemme vastustajan kanssa samanlaisessa tilanteessa. Kummallakaan meistä ei ole varaa tappioon, joten lauantaina on edessä kova ottelu. Valmistautumiseni on sujunut kuitenkin hyvin, joten nousen kehään Savonlinnassa rauhallisin mielin, Olavi Hagert toteaa.
Mikkeliläisnyrkkeilijä on valmistautunut otteluun treenaamalla Mikkelissä valmentajansa Markku Neuvosen johdolla kahdesti päivässä ja Helsingissä Pekka Mäen ohjauksessa.
Mikkelissä harjoitusvastustajina ovat olleet aktiiviuransa muutama vuosi sitten lopettanut Toni Tissari sekä Mikkelin Nyrkkeilijöiden juniori-ikäiset Valtteri Viitanen ja Jerry Laine.
–Toni on rutinoituneena nyrkkeilijänä ollutkin erittäin hyvä sparrari. Hän osaa otella toiveitteni mukaan, Hagert kehuu harjoitusvastustajaansa.
Helsingissä hän päässyt ottelemaan myös tallin kovinta kaartia, muun muassa kevyen sarjan Euroopan mestaria Edis Tatlia vastaan.

Nyrkkeily on
kuin shakkia

Markku Neuvonen kehuu valmennettavansa työmoraalia.
–Olavi on kaikin puolin hyvä valmennettava. Hän tekee harjoituksissa kaiken prikulleen, kuten on sovittu ja ottelun aikana hän kuuntelee valmentajan ohjeita ja malttaa vielä noudattaakin niitä, Neuvonen ylistää.
–Jos miinuksia haluaa etsiä, niin ehkä hän on vielä joskus hieman malttamaton. Amatööriotteluissa pitää pyrkiä hankkimaan lyhyessä ajassa pisteosumia, mutta ammattilaisotteluissa aikaa on enemmän ja joka sekuntiin ja suoritukseen on keskityttävä. Vastus on aina sitä luokkaa, että pienikin herpaantuminen voi päättää ottelun.
–Nyrkkeilyä voisi verrata shakkiin. Ottelijat tekevät kehässä omia siirtojaan ja seuraavat, kuinka vastustaja niihin reagoi, Neuvonen toteaa.

”Timantitkin syntyvät
kovassa paineessa”

Loistavasti juniori-ikäluokissa menestynyt Hagert joutui aikuisikänsä kynnyksellä pistämään hanskat muutamaksi vuodeksi naulaan mystisen sairauden vuoksi.
–Nyt se on tarkan ruokavalion ansiosta hallinnassa, eikä ole vaikuttanut harjoitteluuni. Muussa elämässä se kyllä näkyy, hän toteaa.
Neuvonen uskoo valmennettavansa uran jatkuvan Savonlinnassa voitokkaasti, vaikka vastustajan ottelutyylistä ei ole ennakkoon mitään tietoa.
–Sillä ei ole mitään merkitystä. Lähdemme siitä, että Olavi lähtee viemään ottelua heti alusta lähtien.
–Olavi oli ensimmäisessä ottelussaan pakkovoiton edessä ja vähän vastaava tilanne hänellä on edessä edelleenkin. Tässä vaiheessa ei ole jatkoa ajatellen varaa tappioon, sillä vastus kovenee koko ajan, Neuvonen muistuttaa.
–Mutta kovassa paineessahan ne timantitkin syntyvät, kuittaa käsiään hanskoihin sovitteleva Hagert pilke silmäkulmassa.

Kari Liikanen