Jurassic Rockin valmistelut aikataulussa

Vajaan parin viikon kuluttua täyttyy Kenkäveron alue jälleen rockvieraista. Tänä vuonna tapahtuma on parantanut leiriytyjien palveluja yhä monipuolisemmaksi.

(Kuva: Sami Liikanen)

Reilun viikon kuluttua käynnistyvän Jurassic Rockin ja sen jatkona sunnuntaina järjestettävän Jurassic Piknikin järjestelyt ovat promoottori Jukka Holmstedtin mukaan sujuneet juohevasti. Tapahtuma järjestettiin vuosi sitten ensimmäisen kerran Kenkäveron alueella. Tapahtuman siirto kävelymatkan päähän kaupungin keskustan palveluista osoittautui Holmstedtin mukaan joka suhteessa onnistuneeksi ratkaisuksi.
–Tämänvuotista tapahtumaa on ollut huomattavasti helpompi suunnitella. Olemme tehneet myös joitakin pikkumuutoksia palvellaksemme yleisöä entistä paremmin, Holmstedt valottaa.

Leirintäalueelle
tulossa uudistuksia

Merkittävimmät uudistuksista on kohdistettu leirintäalueelle. Se on jaettu erilaisiin lohkoihin, joista leiriytyjät voivat valita mieleisensä. Holmstedtin mukaan tällainen käytäntö on vielä uutta Suomessa, mutta varsin yleinen käytäntö Keski-Euroopassa.
–Haluamme tässäkin suhteessa olla kehityksen eturivissä, Holmstedt toteaa.
Lempiväisiä varten on varattu leirintäalueelle kutunurkkaus, nukkujille rauhallisempi kulmaus ja kirjastonurkkauksessa on tarjolla WSOY:n ja Tammen toimesta lukunäytteitä.
–Bilettäjille on varattu täysin oma visualisoitu alue, jossa dj:t soittavat musiikkia. Jos yleisön joukosta jollakin sattuu olemaan alan kokemusta, voi hänkin käydä esittelemässä taitojaan, Holmstedt lupaa.
Ennakkoon keskustelua herättänyt nudistiranta tullaan Holmstedtin mukaan eristämään aidalla.
–Sille alueelle tullaan rakentamaan täydellinen näkösuoja, Holmstedt kertoo.

The Offspring tuo
ulkomaisia vieraita

Tämänvuotisen tapahtuman vetovoimaisin esiintyjä on tietenkin The Offspring. Holmstedtin mukaan tämä on näkynyt pääsylippujen ennakkomyynnissä.
–Ilmassa on nyt vähän samoja merkkejä kuin vuonna 2013 System of a Downin esiintyessä. Silloin myytiin Etelä-Suomeen ennätysmäärä lippuja ja tänäkin kesänä näyttäisi etenkin lauantaina olevan tulossa erittäin paljon väkeä Etelä-Savon ulkopuolelta. Lisäksi Mikkeliin on tulossa melkoinen joukko Offspring-faneja ulkomailta, muun muassa Puolasta ja Hollannista, Holmstedt kertoo.
Vuosi sitten koemielessä järjestetty Jurassic Piknik tuli myös jäädäkseen. Tänä vuonna tapahtumassa esiintyvät Jari Sillanpää ja Antti Tuisku.
–Viimevuotisesta tapahtumasta tullut palaute ja tämänvuotinen lippujen ennakkomyynti soittavat, että sellaiselle tapahtumalle oli olemassa selvä tilaus.

Kari Liikanen