Torilla riittää vilskettä tulevana viikonloppuna

Perjantaina ja lauantaina torilla voi ihastella näyttäviä museoajoneuvoja. Perjantaina on esillä Mikkelin Mobilistien ajoneuvoja ja lauantaina käyvät torilla Saimaan Ympäriajoon osallistuvat ajoneuvot omalla tehtävärastillaan.

(Kuva:Kesäkatu.com)

Tulevana perjantaina järjestettävä Kesäkatu-tapahtuma tarjoaa jälleen kävelykadulla ja torilla monenmoista ohjelmaa. Kello 17 alkavan kolmetuntisen tapahtuman ohjelma sisältää tuttuun tapaan muun muassa musiikkia ja kaupungin kyselytunnin, johon Viki Vänttisen tentattavaksi saapuu tällä kertaa Tuomas Santasalo Mikkelin Vapaa-ajanasukasvaltuuskunnasta.
Tämänkertaista tapahtumaa värittävät myös museoajoneuvot.
–Edellisinä kesinä ovat torille tuodut museoajoneuvot ovat vetäneet tapahtumaan erittäin paljon paikallisia ja kesäasukkaita, kertoo tapahtuman tuottaja Mikko Romo ja kehuu yhteistyötä Mikkelin Mobilistien kanssa.
Lisää museoajoneuvoja on luvassa torille lauantaina. Silloin siellä piipahtelevat Saimaan Ympäriajoon osallistuvat ajoneuvot omalla tehtävärastillaan. Rasti on avoinna kello 9.30–13.
Herkkusuille on tarjolla torikahviloiden ohella torikauppiaiden tuoreita marjoja ja vihanneksia sekä Street Grill Vileen valmistamaa katuruokaa.
Myös toukokuussa alkanut Mikkelin alueen harrastusliiga MAHL:in katusählycup jatkuu Hallituskadulla.
Mikke ry tarjoaa tapahtuman ajan ilmaisia ajeluja Mikkejunalla. Juna starttaa kirjaston pysäkiltä tasatunnein. Viimeinen ajelu lähtee liikkeelle kello 19.
Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tarkempi ohjelma ja aikataulu löytyvät osoitteesta www.kesakatu.com.
Torilla riittää muutenkin vilskettä tulevana viikonloppuna, sillä lauantaina siellä käynnistyy koko seuraavan viikon kestävä Hulivilikarnevaali ja sunnuntaina on vuorossa Jättikirppis, jossa on mukana noin sata kirppis- ja torimyyjää.
Edellisellä Jättikirppiksellä ensimmäistä kertaa järjestetty aamupala & brunssi sai positiivisen vastaanoton ja uutta katuruokaa sekä perinteisempää toriruokaa yhdistävä konsepti jatkuu sunnuntaisin heinäkuun loppuun saakka tarjonnan vaihdellessa viikoittain.
Aamuvirkuille on tarjolla aamupalaa ja myöhemmin paikalle ehtineille brunssia. Annokset voi joko nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan.
Lisäväriä tapahtumaan tuo Hulivilikarnevaalin kierrätystaidepäivä, jossa tutustutaan kolmen tunnin ajan kierrättämiseen.
Mikkelangelot tuovat torille ”sähkörinsessan”, jota lapset saavat koristella ja kaunistaa kierrätysmateriaaleista tehdyillä koruilla.
Torille tulee myös lelujen kierrätyspiste, jonne lapset voivat tuoda vanhan lelunsa ja ottaa vaihdossa toisen tilalle. Myös Jättikirppis-tapahtuman myyjien valikoiman toivotaan osittain painottuvan erityisesti lapsille.