Hulivilikarnevaali jatkuu torilla ja Mikkelipuistossa

Pellepariskunta Nelli ja Niilo viihdyttävät lapsia lauantaina Mikkelipuistossa.

Mikkelin kesään kuuluva koko perheen Hulivilikarnevaali on puolivälissä. Tiistaina torille nousseessa Hulivilikylässä toiminta jatkuu perjantai-iltapäivään ja tapahtuman päättää lauantaina Mikkelipuistossa koko perheen piknik-hetki.
–Tapahtumien tuominen kaupungin ytimeen on tehnyt karnevaalia näkyvämmäksi ja helpommin saavutettavaksi, tapahtuman tuottaja Tiina-Riikka Turunen kertoo.
Turunen pitää Hulivilin tapahtumien järjestämistä samanaikaisesti Suur-Saimaan Ympäriajojen ja Jättikirppiksen kanssa hyvänä ratkaisuna.
–Tapahtumat hyötyivät toisistaan ja toivat uusia kohderyhmiä ja ihmisiä saatiin liikkeelle runsain mitoin. Molemmat tapahtumapäivät keräsivät torille useita tuhansia ihmisiä.
Perinteeksi muodostunut lasten oma konserttipäivä keräsi Naisvuoren kesäteatteriin useamman sata osallistujaa kuuntelemaan ja tanssimaan.
Torilla olevassa Hulivilikylässä ovat keskiviikkona pääosassa perinteet ja kädentaidot. Kylässä voi leikkiä Eevert-ketun kanssa erilaisia perinneleikkejä. Suur-Savon museon aikamatkailijat seikkailevat torilla päivän aikana ja Mikkelin torikauppiasyhdistys tarjoaa pikkuväelle ohjattuja torikierroksia, joissa tutustutaan torin elämään. Kierrokset alkavat Hulivilikylästä kello 11, 13 ja 14.
Nukketeatteritaiteilija Aapo Revon Toivo Siilin päivä -esitys alkaa klo 12. Yli kaksivuotiaille soveltuva esitys kestää puolisen tuntia, jonka jälkeen alkaa nukketyöpaja samalla teemalla.
Mikkelin Kalevalaisten naiset tuovat torille joukon perinteisiä kädentaitoja ja leikkien yhdistelmiä., kuten käpylehmälaumoja, nappinyörin pyöritystä, hyrräpajan, tuohisormustelua sekä loruja ja tarinoita. Taito Käsityökoulun Taito Nikkarit tekevät köydentekoperinnettä tutuksi Hupli-Ukko – laitteella ja tuomiokirkkoseurakunta pitää askartelupistettä.

Dino_Eevert

Torstaina kuvapäivä

Torstaina vietetään Hulivilin kuvapäivää, jonka aikana osallistua torin alueella tapahtuvaan valokuvasuunnistukseen ja päästä kaverikuvaan Eevert-ketun kanssa. Pinssipajassa taiteillaan omia Hulivili-pinssejä. Tavaratalo Carlsonin vieressä lapset voivat maalata Mikkelangeloiden kanssa lähes 30 metrin aitamaalausta.
Mikkelin taidemuseo vetää työpajoja sekä Hulivilikylässä että taidemuseolla, jossa voi tutustua maksutta myös sarjakuvanäyttelyyn Hullu luovuus. Mikkelin ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogiopiskelija Tea Takalan kanssa askarrellaan naamareita ja Hulivilikylässä voi kokeilla Jyväskylän yliopiston peliprojektiryhmä Acid Weaselin uutta peliä.
Hulivilin leffaillassa nähdään elokuvateatteri Kinolinnassa kaksi elokuvaa. Kello 15 alkaa Risto Räppääjä ja Sevillan saituri (S) ja sen perään kello 17 Asterix: Jumaltenrannan nousu ja tuho (7). Lipunmyynti tapahtuu vain käteisellä ja lippuja on myynnissä Hulivilikylässä ja elokuvateatterissa, ellei näytöksiä ole myyty täyteen päivän aikana.

tähtisilmä

Evert-ketun vieraat
torilla perjantaina

Eevert-ketun kaverit tulevat Hulivilikylään perjantaina. Kylässä voi tutustua kotieläinpihan eläimiin ja kokeilla poniratsastusta sekä suorittaa eläinten ystävän kunniamerkin. Sekä lapset että aikuiset voivat osallistua luontoaiheiseen visaan ja voittaa palkintoja. Kuninkaankartanon kesäteatterin Viiru muuttaa -esityksen päätähdet Viiru ja Pesonen vierailevat myös Hulivilikylässä.
Mikkelin agilityharrastajat esittelevät lajiaan kello 12 ja torilla on mahdollisuus tutustua myös Mikkelin lukukoiriin. Alpakkarinteen alpakkapojat Nemo ja Tähtisilmä ihastuttavat Hulivilikylän vieraita kello 11–14 ja sen jälleen alkaa alpakkatyöpaja, jossa voi rakentaa oman alpakkahahmon.

Perhepiknik Mikkelipuistossa
päättää tapahtuman

Mikkelipuiston perhepiknikissä nautitaan lauantaina ulkoilmasta omien eväiden kanssa. Puiston kahvila on avoinna koko päivän ja paikalla on myös letun paistoa sekä mahdollisuus paistaa makkaraa. Wanhalla Muuntamolla on mahdollisuus tutustua Nukkekotinäyttelyyn.
Kello 13 Eevert-kettu istuttaa Mikkelipuistoon Hirvensalmen taimiston lahjoittaman Hulivilipuun.
Pellepariskunta Nelli ja Niilo ovat myös paikalla pellepuistoineen. Pellepuistossa voi tutustua erilaisiin pellehahmoihin ja suorittaa tehtäviä Nellin ja Niilon kanssa. Pariskunta tuo mukanaan ratasponit Sulon ja Santun, joiden selässä lapset pääsevät ratsastusretkelle Nellin ja Niilon taluttamina. Poneilla ei ole ikä- tai painorajoitusta. Nelli ja Niilo myös pyörittelevät lapsille veikeitä ilmapallohahmoja pientä korvausta vastaan ja yleisöllä on mahdollisuus ostaa pellepariskunnan värityskirjoja.