21.05.

Vanha kasarmialue lapsille tutuksi

Vanhalla kasarmialueella toimivan Huoneistohotelli Marjan henkilökunta on suunnitellut suunnistuskartan, jonka myötä ihmisillä on mahdollisuus perehtyä sekä alueen lähiluontoon ja että vanhan kasarmialueen historiaan.
–Hämäläisen Marja pohdiskeli viime syksynä, että lapsiperheille pitäisi järjestää jotakin toimintaa. Olen itse kirjoitellut ikäni satuja ja runoja ja siltä pohjalta reittiä rakensin.
–Alueen maasto on tasaista liikkua lastenrattaidenkin kanssa ja tehtävät ovat sen verran helppoja, että esikoululaisetkin pystyvät niitä ratkomaan. Toivottavasti lapset itse sitten vielä jatkavat, suunnistuskartan laatinut Ritva-Liisa Lehviö-Lappalainen kertoo.
Lehviö-Lappalainen on liittänyt reittiin mukaan hieman myös sotahistoriaa. Reitti päättyy sotakoiraan, johon liittyy myös mielenkiintoinen tarina.
–Kasakat ratsastivat aikoinaan paljon Suomen puolelle ryöstöretkille. Suomalaiset kouluttivat koiransa tarttumaan kiinni hevosten turpaan, jolloin hevoset pillastuivat ja kasakat putosivat ratsailta, valottaa Lehviö-Lappalainen sotakoiran historiaa.
–Suunnittelimme kartan ja tehtävät alun perin asiakkaitamme varten, mutta siitä tuli mielestämme niin hyvä, että pientä korvausta vastaan voivat muutkin käydä sen avulla alueeseen tutustumassa, yrittäjä Marja Hämäläinen kertoo.
Suomen lisäksi myös englanniksi ja venäjäksi tehty kartta sisältää kaikkiaan kaksitoista tehtävärastia.

Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.