23.05.

Tanssikoulu La Carmencitalle kannatusyhdistys

Tanssikoulu La Carmencitan kannatusyhdistyksen puheenjohtaja Mirva Laine mukaan yhdistyksen ovet ovat avoinna kaikille tanssikoulun toiminnasta kiinnostuneille.

Tanssikoulu La Carmencitan taustalle on hiljattain perustettu oma kannatusyhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on tukea koulun toimintaa mahdollisimman monin eri tavoin, muun muassa järjestämällä erilaisia tapahtumia.
Idea kannatusyhdistyksestä on lähtöisin tanssikoulussa yhtenä opettajana toimivalta Mirva Laineelta. Hän kertoo heittäneensä viime kesänä ajatuksen taustayhdistyksen perustamisesta.
–Ajattelin, että taustayhdistyksen avulla voisimme saada lisää ihmisiä koulun toimintaan. Tämä vuosi hupenee todennäköisesti vielä yhdistyksen toimintaa käynnistäessä ja jäsenhankinnassa, mutta tulevina vuosina taustayhdistys voisi järjestää esimerkiksi opettajille jonkinlaista täydentävää koulutusta ja järjestä erilaisia vierailuja Laine pohtii.
Näitä taustoja ajatellen ei liene kellekään erityisen suuri yllätys, että Laine valittiin taustayhdistyksen puheenjohtajaksi.
Yhdistyksen jäseninä on tanssinopettajia ja harrastajia sekä yksityishenkilöitä. Laine kertoo kannatusyhdistyksen herättäneen kovaa kiinnostusta oppilaiden vanhempien keskuudessa.
–Jotkut ovat jo ehtineet kysellä jo ennen yhdistyksen perustamiskokousta tilinumeroa, johon voivat maksaa jäsenmaksunsa. Se osoittaa, että oppilaiden vanhemmat ovat sitoutuneet koulun toimintaan, Laine naurahtaa.
Laine kertoo kannatusyhdistyksen ovien olevan avoinna kaikkiin suuntiin.
–Yhteisöt ja yrityksetkin ovat tervetulleita, Laine toteaa.

Yhdistys tukee
ja ideoi

Yhdistyksen perustajajäseniin lukeutuva Kirsimaria E. Törönen-Ripatti uskoo koulun hyötyvän siitä, kun sen jäsenistöön kuuluu edustajia mahdollisimman monilta eri toimialueilta ja myös taiteen eri aloilta.
–Nykytanssi on siinäkin mielessä kiinnostavaa, että siihen on mahdollisuus yhdistää helposti muitakin taiteita, esimerkiksi kuvaamataiteen ja valokuvauksen. Suostuinkin mukaan heti kun pyydettiin, sillä omatkin tyttäreni ovat olleet koulussa oppilaina, Törönen-Ripatti toteaa.
–Tanssikoulu toimii koululle hyvänä ideapankkina. Kannatusyhdistys voi järjestää lisäksi toimintaa kesäkuukausille, koska koulu toimii lukukausirytmillä, nyky- ja jazztanssia opettava Birgitta Muskett suunnittelee.

Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.