31.05.

Rinnekatu vaihtaa paikkaa

Nykyisen Rinnekadun kohdalta poistettavaa maa-ainesta käytetään täytemaana työmaan muissa rakennuskohteissa.

Viitostien Mikkelin kohdalla tehtävät perusparannustyöt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että Rinnekadun liikenne siirtyy maansiirtotöiden vuoksi maanantaista lähtien nykyisen valtatien varteen. Myös Urpolan koulun kohdalla olevat linja-autopysäkit poistuvat ja korvaava pysäkkipari on jatkossa Rinnekadun alkupäässä.
Peruskorjauksen yhteydessä Rinnekatu laskeutuu Viitostien kanssa samalle tasolle. Siihen liittyviä maansiirtotöitä ovat nyt käynnistelemässä, sillä maa-aines käytetään täytemaaksi työmaan muihin kohteisiin.
–Sitä hyödynnetään muun muassa Kaihun ja sataman rampeissa, Destian työpäällikkö Aki Loikkanen kertoo.
Viitostien yli Selännekadulle johtava kevyen liikenteen ylikulkusilta poistuu käytöstä juhannusviikolla ja sen jälkeen kevytliikenne ohjataan Viitostien ali joko Ristiinantien tai Sammonkadun kautta. Katkos kestää vain noin kuukauden, sillä uuden ylikulkusillan on määrä olla käyttökunnossa jo heinäkuun loppupuolella.
–Uusi silta on sen verran nykyistä korkeampi, että sen ali sopivat kulkemaan myös erikoiskuljetukset, Aki Loikkanen valottaa.
Vanhan ja uuden sillan korkeuseron voi nähdä jo nyt, koska tulevan sillan tukipilarit on jo valettu.
Setrikadun risteyssillan pohjoispuolella puretaan ensi keskiviikkoiltana telineitä ja sillan valumuotteja Purkutyöt alkavat kello 21 kulku alueelle Setrikadun kautta suljetaan niiden ajaksi.
–Tavoitteemme on, että rakennustyöt aiheuttaisivat mahdollisimman vähän liikenteellisiä haittoja. Sen vuoksi esimerkiksi uusi kevyenliikenteen silta asennetaan paikalleen yöllä, Aki Loikkanen kertoo.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.