22.05.

Kesällä on aikaa tennikselle

Perjantaina Klaus Kerttula kävi pitämässä tenniksen alkeissa lyhyemmän oppimäärän käsittävän kurssin Kalvenkankaan koulun oppilaille.

Tennis 88 Mikkelin päävalmentaja Klaus Kerttula on viimeisten parin viikon aikana kierrellyt Mikkelin ala-asteilla opastamassa koululaisia tenniksen syövereihin. Nuoret ovat olleet lajista siinä määrin innostuneita, että hän jatkaa koulukierrosta tulevana syksynä.
–Käyn syksyllä näissä samoissa kuudessa koulussa, mutta silloin on muutama muukin koulu ohjelmassa, Kerttula kertoo.
Seura on vahva nuorten liikuttaja ja se näkyy siinä, että sen juniorit ovat menestyneet vuosien varrella SM-tasolla saakka.
Kesäkuussa seura järjestää Paukkulassa Suomen Nuoriso-opiston kentällä nuorille kaksi maanantaista perjantaihin kestävää tenniskoululeiriä. Ensimmäinen leireistä alkaa kesäkuun 8. päivänä ja jälkimmäinen alkaa viikkoa myöhemmin. Leirit on suunnattu 6–14-vuotiaille nuorille ja niille otetaan kolmekymmentä ensin ilmoittautunutta.
–Aamupäivisin keskitytään tenniksen perustaitoihin ja iltapäivällä ruokailun jälkeen nuoret pääsevät perehtymään perusliikuntaan tutustumalla muihin lajeihin, Klaus Kerttula valottaa leiriviikon päiväohjelmaa.
Leirille pääsee, vaikkei tennismailaa vielä omistaisikaan. Leirimaksulla saa leiripaidan ja ruoan lisäksi myös mailan käyttöön leiriviikon ajaksi.

Tenniskoulut
myöhemmin kesällä

Kesän mittaan on nuorille harrastajille tarjolla myös pari viikkoa kestävät tenniskoulut. Niissä nuoret perehtyvät ikäluokittain ryhmiin jaettuina maanantaisin ja keskiviikkoisin lajin perustaitoihin. Perjantait on rauhoitettu pelipäiviksi, jotta nuorilla on mahdollisuus mitellä alkuviikolla omaksumiaan tennistaitoja käytännössä.
–Viikoilla 23, 25 ja 27 järjestämme myös tenniksestä kiinnostuneille aikuisille alkeiskursseja. Siellä opetetaan peruslyönnit ja perehdytään sen verran sääntöihin, että osallistuneet pystyvät pelaamaan itsenäisesti. Alkeiskurssien eräänlaisena jatkona järjestämme viikoilla 24, 26 ja 28 treenitenniksen, jossa aloittelijat voivat käydä hiomassa taitojaan, Kerttula kertoo.
–Tavoitteena on saada tulevaksi kesäksi käynnistettyä sarja, jossa harrastajilla on tasosta riippumatta mahdollisuus pelata toisiaan vastaan. Mukaan pääsee, vaikkei olisi seuran jäsenkään. Tarkoitus on saada harrastajille hyviä otteluja, Kerttula lupaa.
Kerttulan mukaan aikuisten alkeiskursseille osallistuu vuosittain myös muutamia vapaa-ajan asukkaita. Kerttulan mukaan heitä mahtuisi kursseille ja Mikkelin tenniskentille enemmänkin.
–Pidämme kesäasukkaille jonkin verran yksityistunteja. Jonkin verran olen järjestänyt vieraille myös paikallisia saman tason harrastajia pelikavereiksi.
–Uudet kasvot tuovat aina tervetullutta vaihtelua ja samallahan siinä saattaa syntyä pelaajien kesken uusia tuttavuussuhteitakin, Kerttula toteaa.
Kari Liikanen

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.