Kesäkatu-tapahtumasarja käyntiin perjantaina

Muun muassa Mikkelin Tanssihullut esiintyvät tulevana perjantaina järjestettävällä Kesäkadulla.

(Kuva: Kesäkatu.com)

Tämänvuotisten Kesäkatu-tapahtumien sarja käynnistyy tulevana perjantaina. Järjestäjät ovat luottaneet edellisvuosien tapaan lähituotteisiin. Avaustapahtuma tarjoaa niin lähiviihdettä kuin lähiruokaakin.
Viime vuonna alkanut 5/500-kampanja jatkuu tulevissakin tapahtumissa. Kaikki kampanjaan osallistuvissa liikkeissä vähintään viidellä eurolla palveluja ostaneet saavat etukupongin, jolla he osallistuvat 500 euron lahjakortin arvontaan.
Kolmisen tuntia kestävän ilmaistapahtuman päätapahtumapaikka on entiseen tapaan Hallituskadun keskusaukiolle pystytettävä Radio Mikkeli -lava. Kierrätyskeskus luovuttaa siellä heti kello 17 alkavan tapahtuman alkajaisiksi kaupunkilaisten ja matkailijoitten käyttöön tulevan kesän ajaksi kymmenen citypyörää.
Välittömästi sen jälkeen alkaa kaupungin kyselytunti, johon kaupungin kulttuurijohtaja Marita Kajander saapuu kertomaan Viki Vänttisen tenttaamana, mitä millaista ohjelmaa Mikkelissä on tarjolla Suomen viettäessä parin vuoden kuluttua satavuotisjuhliaan.
Illan kuluessa lavalla esiintyvät myös Marko Bovellan, The Project, Mikkelin Tanssihullut, Mikkelin Naisvoimistelijoiden latinotanssiryhmä Latin Night sekä Blue Flame Cheerleaders.
Visulahti ja Xon-puisto pystyttävät edellisvuosien tapaan kävelykadulle puuhapisteen. Pienimmille naperoille on tarjolla pomppulinna ja hieman isommille temmeltäjille rodeohärkä sekä sumopainipuvut.

Mikke tarjoaa
kaupunkikierroksia

Mikkejuna starttaa kirjaston pysäkiltä kello 17 Mikke ry:n tarjoamalle ilmaiselle kaupunkikierrokselle. Juna puksuttelee illan aikana tasatunnein kolme kierrosta.
Carlsonin edustalla pyörii Mikkelin alueen harrastusliigan järjestämä katusählycup.
Cup jatkuu läpi kesän ja mukaan otetaan 12 joukkuetta. Loppuottelut pelataan elokuun lopulla järjestettävässä viimeisessä tapahtumassa. Turnauksesta löytyy lisätietoa osoitteessa www.mahl.fi.
Torin puolella otetaan tapahtumaan varaslähtö, sillä Minnan Torikahvilassa esiintyvät Mortti ja Veijo Esso jo tuntia ennen tapahtuman virallista avausta. Torikauppiaiden lisäksi torilla palvelee illan ajan myös Street Grill Vilee -katuruokavaunu.

Kari Liikanen