22.04.

Aarimaakausi lähestyy jälleen

Kasvimaiden kanssa puuhailusta kiinnostuneet pääsevät pian varailemaan Mikkelin 4H-yhdistykseltä kesäksi omia puuhapalstoja.

Mikkelin 4H-yhdistys vuokraa tänäkin keväänä viherpeukaloille kasvimaapalstoja. Vuokrattavat aarimaat sijaitsevat Jokipuistossa, Lehmuskylässä, Urpolassa ja Orijärvellä. Osasta tarjolla olevista palstoista on mahdollisuus tehdä myös monivuotinen sopimus.
Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa kasvimaapalstoja tarjolla myös Löydön kartanon mailla. Siellä on mahdollisuus helteisinä päivinä pulahtaa viljelyn lomassa joko uimassa, virkistäytymässä kartanon kahvilassa tai muuten vaan puutarhassa huilimassa puun alla.
Kaikilla aarimailla on tarjolla sekä yhden aarin että puolen aarin puuhapalstoja. Puolen aarin palsta maksaa kesäkaudelta kympin, aarin kokoinen palsta tuplasti enemmän. Uudet viljelijät voivat tiedustella palstoja käymällä ensi toukokuun 5. ja 6. päivinä joko Saksalan nuorisotalolla sijaitsevalla yhdistyksen toimistolla tai puhelimitse numerosta 050 576 5511. Varauksia otetaan vastaan molempina päivinä yhdeksästä seitsemääntoista.

Pellot viljelykunnossa
kuukauden kuluttua

Yksivuotiset palstat 4H-yhdistys muokkaa keväisin ja syksyisin. Pellot käydään äestämässä heti, kun ne traktorin kantavat. Näillä näkymin viljelijät pääsevät aarimaittensa kimppuun toukokuun loppupuolella.
Palstoilla voi kasvattaa muun muassa porkkanaa, perunaa, yrttejä ja kukkia. Helposti leviäviä kasveja tulee välttää ja viljeltävän perunan tulee olla tarkastettua siemenperunaa. Monivuotisilla palstoilla voi kasvattaa myös mansikkaa, marjapensaita tai perennoja. Mahdollinen lannoitus ja kalkitus tulee hoitaa itse.
Työvälineitä voi tarvittaessa saada lainaksi 4H:n toimistolta. Ensikertalaiset voivat kysellä sieltä myös viljelyn aloittamiseen tarvittavia neuvoja.
Puuhapalstat ovat viljelijöiden käytössä lokakuun alkuun saakka, jonka jälkeen ne kynnetään.
Viljelyvinkkejä saa myös muilta viljelijöiltä.

Kari Liikanen

Kommentit

  1. Suositaan suomalaista ruokaa 24/04/2015 21:59

    Ruoan(alku)tuottajat saavat ruoan hinnasta todella vähän,koska väliportaat vievät suurimman osan.Heillä on ollut jo pitkään hankalaa, ja nyt on vaikeutunut lisää.Vaikutetaan yhdessä siihen,että asia muuttuisi.Onhan tärkeää säilyttää omassa maassa tarpeeksi ruoantuotantoa.Käy sinäkin allekirjoittamassa
    http://www.adressit.com/reiluuttaminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.